Конкурс-дегустація «Солодка хвилинка»

Групи загальноосвітньої підготовки

07 березня 2019

Весна … Весна надії, радості, любові. І як би там не було холодно, все ж весна, переступивши через снігові замети, озветься до нас радістю. Розтане сніг, відступлять морози, а в серця постукає надія. А ще весну завжди порівнюють з жінкою, адже вона така ж примхлива, загадкова і така жадана. Недарма ж і найпрекрасніше жіноче свято відзначають на початку весни. 

Напередодні Міжнародного жіночого дня, 7 березня, в коледжі проводився конкурс-дегустація «Солодка хвилинка»  серед студентів першого курсу. Здобувачі освіти власноруч приготували смаколики різних народів світу.

Капкейк (буквально «чашковий торт», відомий також під назвою fairycake– «торт феї») — торт (кекс, тістечко) невеликого розміру, призначений для вживання в їжу однією людиною, запечений в тонкому папері або алюмінієвій формі для випічки. Перші рецепти капкейків були записані в куховарських книгах у 1796 і 1828 роках. В англомовних країнах капкейки часто подають на дні народження. 

Панкейк (з англ. «pan» –пательня, «cake» –тістечко) – кулінарний виріб, щоявляє собою товстий млинець, що за смаком нагадує бісквіт. Панкейки–цетрадиційна страва Північної Америки, популярна як в США, так і в Канаді. В цих країнах вони є невід’ємною частиною сніданку. Нежирні, повітряні, ароматні млинці підкорять вас своїм смаком з першого шматочка! 

Круасан (фр. croissant, досл. «півмісяць», тж. «ріжок, підковка», ін. значення «той, що зростає») — традиційний для французької та австрійської кухонь невеликий хлібо-булочний кондитерський виріб у формі півмісяця з начинкою або без. 

Кекс (пол. keks, укр. кекс) — солодкий борошняний кондитерський виріб з дуже здобного тіста. Багато народів внесли в загальну рецептуру кексу свою родзинку, завдяки чому це частування відрізняється різноманітністю начинок – з цукатами, шоколадом, фруктами. 

Ма́фін — маленька кругла або овальна випічка, переважно солодка, до складу якої входять різноманітні фрукти або начинки. Існує декілька версій походження назви «мафін». За однією цей термін поширився у Великій Британії в XI ст. від французького слова moufflet, що означає м'який хліб. Інша версія пов'язує це слово з німецьким muffe (один із різновидів хліба).

Екле́р (від фр. éclair «блискавка») — французький десерт, заварне тістечко з кремом усередині.

Пу́динг (англ. pudding) — англійський десерт з яєць, цукру, молока й борошна, що готується на водяній бані з фруктами або прянощами. В Англії пудинг вважався традиційною стравою різдвяного столу.

Перемогу здобули студенти 11-Ф група, які одержали найбільше голосів журі! Вітаємо переможців!

 

Оксана Маляр, викладач  гуманітарних  дисциплін