День безпечного Інтернету 2019 «Разом до найкращого Інтернету»

Відділення програмування Коледж

04 лютого 2019

Щороку в другий день другого тижня другого місяця відзначають День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). День безпечного Інтернету 2019 припадає на 5 лютого і проходить під гаслом «Разом до найкращого Інтернету».

День безпечного Інтернету (SID) організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми та молоддю. Понад 140 країн підтримали ідею Дня безпечного Інтернету, мільйони людей в усьому світі об’єднуються заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн та участі у заходах.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Для того, щоб бути в курсі того, як цей день відзначається в світі та Україні слідкуйте за хештегами #SID2019 та #SaferInternetDay,#ДеньБезпечногоІнтернету у соціальних мережах.

Дізнайтися більше про День безпечного Інтернету можна на www.saferinternetday.org, включаючи інформацію про заходи в Україні.

За підтримки Програми Мережних академій Cisco, Департаменту кіберполіції Національної поліції України та компанії ERC 5 лютого 2019 року з метою підвищення освіченості з питань безпечного використання цифрових технологій відбудеться онлайновий урок. Безкоштовний 45-хвилинний онлайн-урок розпочнеться 5 лютого о 12.30 та буде транслюватися на YouTube каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні (Лист ДНУ ІМЗО від 21.01.2019 № 22.1/10–213).

Учасники заходу мають можливість:

  • прослухати доповіді експертів за темами «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство», «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей» та іншими актуальними питаннями;
  • пройдти онлайн-тестування та отримати сертифікат.

Для участі в онлайн-уроці, проходження тестування та отримання сертифіката кожному учаснику необхідно індивідуально зареєструватися за посиланням відповідно до територіальної приналежності.

Онлайн-урок можна переглянути в запису.

Посилання для реєстрації: https://goo.gl/T2m8xf

7 лютого 2019 року Google Україна у партнерстві з Міністерством освіти та науки України проводить круглий стіл до Дня безпечного Інтернету

Спікерами на цьому заході виступлять представники освітньої сфери, громадських організацій, закордонних представництв в Україні, влади, а також науковці. Серед тем, які розглядатимуться доповідачами, будуть наступні: протидія кіберзагрозам для установ освітньої сфери, екосистема безпечного Інтернету для дітей та підлітків, рівень кібербезпеки в Україні, кіберзахист сайтів державного сектору та інші присвячені безпеці у мережі.

Наталія Юпаткіна, голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін