Питання інклюзії на часі

Коледж

28 січня 2019

28 січня 2019 року відбулося засідання адміністративної ради коледжу. Поряд із важливими питаннями підготовки до педагогічної ради та нового навчального семестру було розглянуто питання організації інклюзивної освіти.

Заступник директора з навчальної роботи Царук В. Ю. зачитав лист Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України від 07.11.2018 № 67/1120 «Про необхідність забезпечення доступності навчальних приміщень».

Присутні переглянули відеосюжет з Всеукраїнської наради з інклюзивної освіти з президентом України, яка відбулася 25 січня 2019 року.

Було прийнято рішення створити робочу групу для вивчення питання створення вільного доступу здобувачів освіти до навчальних приміщень та забезпечення інклюзивного навчання у коледжі. Інклюзивне навчання – система освітніх послуг, гарантованих державою, що базується на принципах недискримінації, врахування багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників.

До складу робочої групи увійшли: Царук В. Ю., заступник директора з навчальної роботи; Ковальчук С. В., заступник директора з АГР; Люльчик В. О., Якимчук І. О., завідувачі відділень.

Людмила Балдич, методист коледжу