Цими вихідними у Рівному відбувалися масштабні міжнародні змагання розробників ігор «Global Game Jam». Видовищна подія розгорнулася на базі Національного університету водного господарства і природокористування у спеціалізованій аудиторії першого корпусу Open Office. Це найбільша у світі подія зі створення ігор, що була заснована у Сан-Франциско в 2008 році і охоплює понад 100 країн світу та десятки тисяч онлайн учасників. Вони працюють одночасно з іншими розробниками по всьому світу. Global Game Jam заохочує людей із різними рівнем підготовки і досвідом пробувати сил, заявляти про здібності і майстерність, сприяє загальному розвитку творчості та налаштовує на широку співпрацю, а не конкуренцію. Загалом в Україні на 2019 рік існує 6 локацій:

  • м. Київ, Факультет інформаційних технологій КНУ ім. Шевченка
  • м. Кропивницький, Льотна академія НАУ
  • м. Харків, ХАІ
  • м. Рівне, Національний університет водного господарства та природокористування
  • м. Одеса, Національна академія харчових технологій
  • м. Львів, школа 3Д

На початку події головними організаторами було оголошено тему – «Що таке будинок для вас?». Цікаво, що за умовами, єдина на увесь світ тема оголошується у кожному часовому поясі в один час. Усього за 48 годин учасники мали придумати ідеї на задану тему, об’єднатися в команди, створити прототип гри та представити презентацію.

У цих змаганнях взяли участь студенти 2-го та 4-го курсів відділення програмування ВСП «РК НУБіП України». Вони склали конкуренцію командам, учасниками яких стали студенти університетів та програмісти комп'ютерних фірм Рівного. Нашими студентами був розроблений проект "HOME DEFENCE. Дім - це місце, яке ми повинні захищати". З цією грою студенти відділення програмування вибороли 6-те місце з десяти команд.

Наталія Юпаткіна, голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін