Педагогічні читання – 2019

Коледж

16 січня 2019

16 січня 2019 року продовжилися педагогічні читання у ВСП «Рівненський коледж НУБіП України». Сьогодні викладачі коледжу слухали про навчальні та виховні аспекти освітнього процесу.

Традиційно викладачі ознайомилися з новим досвідом впровадження інформаційних технологій в освітній процес, а саме:

  • Наталія Юпаткіна, голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін, у своєму виступі «Розробка електронних підручників та навчальних посібників» продемонструвала методи та засоби, які використовують для їх створення;


    • Михайло Медвідь, викладач будівельних дисциплін, поділився з колегами досвідом, отриманим під час поїздки до ДУ «НМЦ «Агроосвіта», де опанував навики створення відеолекцій та використання їх в освітньому процесі;


  • Підтвердженням використання електронних матеріалів в начальній діяльності став виступ Людмили Бурячинської, завідувача БІЦ, на тему «Електронні ресурси БІЦ».

Актуальним сьогодні є питання виховання молоді щодо булінгу. Саме з цього приводу до присутніх звернулися Оксана Куделя, викладач програмування та інформаційних дисциплін, та Вадим Ільїн, викладач юридичних дисциплін у виступш на тему «Булінг у молодіжному середовищі: передумови виникнення та правова відповідальність».

Безперечно, кожен викладач має володіти ораторським мистецтвом. Про аспекти такого мистецтва розповіла Оксана Басюк, викладач юридичних дисциплін, у своєму виступі «Ораторське мистецтво викладача».

На завершення викладачі слухали Сергія Ковальчука, заступника директора з АГР, про дотримання пожежної безпеки у навчально, яку отримав під час поїдки на семінар з протипожежної безпеки, що проводився у Ніжинському агротехнічному коледжі НУБіП України.

 Людмила Балдич, методист коледжу