Нові надходження до бібліотечно-інформаційного центру

Нові надходження БІЦ

03 січня 2019

Дякуємо директору коледжу Корсуну Я. П., викладачам Філіповичу А. Ю., Петрковській А., здобувачам освіти та друзям коледжу за подаровані книги. Пропонуємо нашим користувачам ознайомитись з новинками місяця у читальному залі.

 

УДК  624.04:725(075.8)

Архітектура будівель та споруд : підручник-довідник. Кн. 4 : Технічна експлуатація та реконструкція будівель / В. О. Плоский, Г. В. Гетун, В. Л. Мартинов [та ін.]. - Київ : Кондор-Видавництво, 2018. - 750 с.

У підручнику-довіднику викладені загальні відомості про технічну експлуатацію, обстеження і реконструкцію будівель. Наведена класифікація та визначені основні вимоги до об’єктів існуючої забудови, розглянуті дефекти та пошкодження конструкцій будівель і методи їх усунення, систематизовані відомості організації безпечної експлуатації будівель і споруд, із сучасних позицій детально розглянуті питання технічного стану дерев’яних, металевих і залізобетонних конструкцій, висвітлені завдання термореконструкції та пожежної безпеки будівель, а також модернізації міської забудови. Підручник-довідник призначений для здобувачів освіти закладів вищої освіти, які навчаються за галуззю знань "Архітектура та будівництво".

 

УДК  624.04:725(075.8)

Плоский, Віталій Олесійович.

Архітектура будівель та споруд : підручник. Кн. 2 : Житлові будинки / В. О. Плоский; Г. В. Гетун. - Київ : Кондор-Видавництво, 2017. - 736 с

 У підручнику викладені загальні відомості про житлові будинки, наведена їх класифікація, визначені основні вимоги до їх будівництва й експлуатації та розглянуті нормативно-технічні основи проектування об’ємно-планувальних і конструктивних рішень сучасних житлових будинків. Третє видання доповнене діючими в Україні вимогами ДБН і ДСТУ та конструктивними рішеннями систем гідро- та теплоізоляції будівельних конструкцій житлових будинків. Підручник призначений для здобувачів освіти закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівня акредитації, які навчаються за напрямом підготовки "Будівництво".

 

УДК  378(73)"21-22"(075.8)

Романовська, Олександра Олександрівна.

Досвід вищої освіти Сполучених Штатів Америки ХХ-ХХІ століття : навч. посібник / О. О. Романовська, Ю. Ю. Романовська, О. О. Романовський. - Вінниця : Нова книга, 2009 - 2018

Кн. 1 : Гуманітарна та підприємницька підготовка американців. - 2009. - 264 с.

 У посібнику йдеться про становлення та розвиток вищої освіти у Сполучених Штатах Америки ХХ-ХХІ сторіччя, її взаємодію з усіма рівнями освітянської галузі, підготовку людини до активного життя і гармонійного, всебічного співіснування у суспільстві. Проаналізовано організацію і структуру навчального процесу в американських ЗВО, принципи їх діяльності, умови і зміст навчання. Досліджується підприємницький характер системи вищої освіти США. Розглядається проблема створення інформаційних мереж для взаємних контактів ЗВО усіх регіонів планети, участі їх у спільних освітніх проектах. Посібник рекомендований здобувачам освіти ЗВО, фахівцям у галузі освіти, підприємцям-бізнесменам.

 

УДК  378(73)"21-22"(075.8)

Романовська, Олександра Олександрівна.

Досвід вищої освіти Сполучених Штатів Америки ХХ-ХХІ століття : навч. посібник / О. О. Романовська, Ю. Ю. Романовська, О. О. Романовський. - Вінниця : Нова книга, 2009 – 2018.

Кн. 2 : Особливості вищої освіти США кінця ХХ - початку ХХІ століття. - 2010. - 272 с.

У посібнику розглянуто досвід розвитку, трансформації та удосконалення вищої освіти США у період із кінця ХХ - поч. ХХІ ст. Визначено характерні риси, особливості та напрями діяльності американських ЗВО в умовах зацікавленості суспільства в отриманні нових знань, професій у зміцненні престижу, економіки і потужності країни. Проаналізовано результати впливу приватного капіталу на американську вищу освіту та поступове перетворення ВНЗ США в освітні економічні корпорації. Досліджено досвід американців у сфері освітнього менеджменту, навчання якостям лідера, маркетингової діяльності університетів та коледжів, впровадження нових концепцій організації навчання, ступінь матеріально-технічного забезпечення  ЗВО США, типи і види відкритого та дистанційного навчання. Посібник призначений для викладачів та здобувачів освіти педагогічних університетів, інститутів, коледжів.

 

УДК  378:37.014.54:338.24(73)"21-22"(075.8)

Романовська, Олександра Олександрівна.

Досвід вищої освіти Сполучених Штатів Америки ХХ-ХХІ століття : навч. посібник / О. О. Романовська, Ю. Ю. Романовська, О. О. Романовський. - Вінниця : Нова книга, 2009 – 2018.

Кн. 3 : Особливості інноваційного розвитку сфери вищої освіти США другої половини ХХ - початку ХХІ століття. - 2018. - 248 с.

У посібнику розглянуто досвід інноваційного розвитку, трансформації та удосконалення вищої освіти США у період із другої половини ХХ - поч. ХХІ століть. Вказано характерні риси, особливості та напрями інноваційної діяльності американських ЗВО в умовах зацікавленості суспільства США в розвитку науки і техніки, отриманні нових знань, технологій, професій, у зміцненні престижу, економіки та потужності країни. Розглянуто нові ролі ЗВО в сучасному суспільстві, соціально-економічна сутність інноваційного розвитку сфери вищої освіти в умовах її реформування. Наведена теорія і практика організації інноваційної діяльності у сфері вищої освіти, досвід американців з організації та управління в освіті. Посібник призначений для викладачів та здобувачів освіти педагогічних університетів, інститутів, коледжів.

 

УДК  378:37.014.54:338.24(477)

Романовський, Олександр Олексійович.

Шляхи впровадження інновацій, підприємництва та підприємницької освіти в системі національної освіти України : монографія / О. О. Романовський. - Вінниця : Нова книга, 2010. - 410 с.

Монографію присвячено проблемам впровадження інновацій, підприємництва та підприємницької освіти в системі національної освіти України. Розглянуто теоретичні й методологічні аспекти управління інноваційною діяльністю та особливості підприємництва у закладах системи середньої та вищої освіти, проаналізовано зарубіжний досвід підприємницької освіти, менеджменту в освіті, лідерству і організації соціального підприємництва. Визначено завдання з організації підприємницької освіти в Україні, сутність підприємницької підготовки та шляхи її реалізації. На прикладі спільного ЗВО - Українсько-американського гуманітарного інституту "Вісконсінський Міжнародний університет США в Україні" проаналізовано особливості інноваційної підприємницької діяльності ЗВО, запропоновано заходи з підвищення ефективності управління інноваціями в його статутній діяльності. Книга буде корисною фахівцям у галузі управління освітою, керівникам закладів освіти, науковцям, викладачам, здобувачам освіти економічних (підприємництво, менеджмент) і педагогічних спеціальностей.

 

УДК  338.24:334:69.003](075.8)

Філіпович, Андрій Юрійович.

Основи підприємництва та управлінської діяльності в будівництві / А. Ю. Філіпович. - Рівне : РДАК, 2012; Рівне : ВСП "РК НУБіП УКраїни", 2018. - 427 с.

Друге видання навчального посібника розглядає проблеми переходу до освіти майбутнього і, зокрема, створення умов для всебічного розвитку здобувачів у системі освіти. Узагальнений досвід роботи автора у ВСП "РК НУБіП України". Розкрито окремі форми, методи, а також підходи до викладання навчальної дисципліни "Основи підприємництва та управлінської діяльності в будівництві". Посібник рекомендований для керівників закладів та установ освіти, здобувачів освіти, педагогів, психологів, директорів підприємств, установ, фірм.

 

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ