Молодіжна мережа параюристів для підлітків, яких торкнулась епідемія ВІЛ/СНІД

Юридичне відділення

20 грудня 2018

20 грудня  здобувачі освіти юридичного відділення ВСП «Рівненського коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України» разом з викладачками юридичних дисциплін Чорнобривою Ольгою Вікторівною та Матковською Іриною Дмитрівною побували на презентації  національної антиВІЛ мережі параюристів-підлітків “Підлітки на захисті своїх прав”. Захід проводився в  в приміщенні Open Office (вул.Соборна 11).

Параюристи — люди, які не мають вищої юридичної освіти, проте володіють достатніми знаннями та навичками, аби надати першу юридичну допомогу у вигляді консультації, складання первинних юридичних документів тощо. У випадку, коли людина потребує більш фахової юридичної допомоги, параюрист зможе перенаправити її до безкоштовного спеціаліста.

Молодіжна мережа параюристів для підлітків — перша в Україні ініціатива кількох громадських організацій у співпраці з владними структурами та громадянами, покликана забезпечити консультування підлітків, що живуть з ВІЛ/СНІД, іншими підлітками-параюристами за принципом рівний рівному. Робота мережі стартувала у грудні 2018 року.

Студенти коледжу дізналися  про роботу  параюристів-підлітків в усіх регіонах України та пройшли  опитування щодо обізнаності молоді про свої права .

Одним з параюристів даної мережі для підлітків є  студент ВСП  «Рівненського коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України»  Богдан Трачук (12-Ю група).

                                                                                                 Чорнобрива Ольга Вікторівна

                                                                                                Викладачка юридичних дисциплін