14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: книжкова виставка

Бібліотечно-інформаційний центр

14 грудня 2018

«Тим, хто живий - в здоров`ї многа літ прожити, 

А мертвим - в вічній пам`яті у царствії Господньому спочити.

І про Чорнобильськую катастрофу слід довічно пам`ятати, 

Повагу й шану людям-ліквідаторам віддати»

Люлька Ніна

 

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. Цього дня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків ядерної аварії. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом! Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах ядерної катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

Для більш детальної інформації запрошуємо користувачів бібліотечно-інформаційного центру коледжу переглянути тематичну книжкову виставку на абонементі.

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

Джерела: https://uk.wikipedia.org/wiki/День_вшанування_учасників_ліквідації_наслідків_аварії_на_Чорнобильській_АЕС

http://probapera.org/publication/13/45798/chornobyl.html