Відкрите заняття з предмету «Біологія»

Групи загальноосвітньої підготовки

13 грудня 2018

13 грудня 2018 року для здобувачів освіти 12-Ю групи відділення загальноосвітньої підготовки в аудиторії 16 було проведено відкрите заняття з предмету «Біологія» на тему: «Біосинтез білка» викладачем Шелепенко Олексієм.

Здобувачі освіти ознайомилися з основними властивостями генетичного коду живих організмів та процесами, які відбуваються під час основних етапів біосинтезу білкових молекул.

Під час проведення комбінованого заняття викладачем застосовано інноваційні форми і методи навчання, а саме: використання відеороликів під час мотивації та пояснення нового матеріалу, подача нової інформації за допомогою мультимедійної дошки та проектора, елементи віртуального моделювання. Етап актуалізації знань проведено у формі тестування з використанням смартфонів та Google-форм. Узагальнення та систематизації вмінь і навичок проведена у формі практичної роботи з розв’язуванням задач з даної теми.

Набуті знання здобувачі освіти в подальшому зможуть використовувати для розуміння фізіологічних та біохімічних процесів, які відбуваються на клітинному рівні в живих організмах.

На занятті були присутні заступник директора з навчальної роботи Василь Царук, методист коледжу Людмила Балдич, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Лариса Тригубець, викладач циклової комісії будівельних дисциплін Олександр Павленко та викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін.

Здобувачі освіти проявили високий інтерес і активність до сприйняття нового матеріалу та виконання завдань. Мета, яка була поставлена викладачем, досягнута.

 Олексій Шелепенко, викладач хімії та біології