Підготовка до ЗНО

Групи загальноосвітньої підготовки

13 грудня 2018

Система освіти України зазнає суттєвих змін, спрямованих на її покращення. Зазнала суттєвих змін як система вступу до вищих навчальних закладів України, так і система зовнішнього незалежного оцінювання (далі – ЗНО), продовжують змінюватися й умови проведення державної підсумкової атестації (далі – ДПА).

На базі Рівненського обласного інституту післядипломної освіти як структурний підрозділ функціонує кабінет ЗНО та моніторингу якості освіти, одним і завдань якого є інформаційно-методичний супровід проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Рівненщині, здійснення експертизи якості освіти та моніторингу якості освітнього середовища.

Враховуючи значні зміни, що стосуються організації та проведення ЗНО у 2019 році, значну кількість осіб, яка потребує оперативного донесення всієї інформації, коментарів, обміну думок, консультацій щодо умов, формату проведення ЗНО, було прийнято рішення про створення на порталі «Освіта Рівненщини» у розділі «Загальний форум» актуальних тем (ЗНО, ДПА, експертиза якості освіти, моніторинг якості освіти), доступ до яких би мали не лише зареєстровані користувачі (вчителі, педагоги, адміністрація закладів освіти тощо), а й учні, їх батьки, широке коло громадськості.

В рамках проведення системної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання на базі ВСП Рівненського коледжу НУБіП України для студентів ІІ курсів всіх спеціальностей 12-13 грудня 2018 року завідувачем кабінету Львівського регіонального центру УЦОЯ Опольським Ігорем Валерійовичем був проведений семінар по здачі ДПА у формі ЗНО, зокрема, з української мови.

Валерій Гуменюк