Переможець обласного етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика – студентка ВСП «РК НУБіП  України» Кухарук Світлана!

Групи загальноосвітньої підготовки

10 грудня 2018

 

«Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку

тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова,

треба її любити» 
В. Сухомлинський

 

       08 грудня 2018 року на базі Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 відбувся обласний етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Конкурс проводили відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови ім. П. Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.03.2008 р. №168 та з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

За перемогу змагались 185 учнів закладів загальної середньої освіти області, 16 учнів закладів професійно-технічної освіти та 25 студентів закладів вищої освіти.

Студентка І курсу, 11-Ю групи (спеціальність «Право») ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» Кухарук Світлана показала найкращий результат серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (не гуманітарного профілю) та посіла І місце!  Готували переможця викладачі гуманітарних дисциплін Сорока Мирослава Василівна та Кристопчук Тетяна Євгенівна.

Відповідно до умов конкурсу, переможці обласного етапу будуть представляти Рівненщину на  фінальному (загальноукраїнському) етапі конкурсу, який відбудеться на початку 2019 року. 

 

 

Викладачі гуманітарних дисциплін Сорока Мирослава Василівна та Кристопчук Тетяна Євгенівна.