Ділова зустріч «Екологічні проблеми довкілля Рівненщини»

Технічне відділення Рада роботодавців ТВ

28 листопада 2018

        28 листопада 2018 року у «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася ділова зустріч «Екологічні проблеми довкілля Рівненщини», організована завідувачем відділу інформації та документів виробничої тематики Гірак Раїсою Олександрівною.

      У діловій зустрічі від коледжу взяли участь студенти 31-З групи під керівництвом куратора  групи Малимон Стефанії Стефанівни та члени екологічного гуртка « Джерело», студенти 11-З, 21-З, 22-З груп, а також завідувач БІЦ Бурячинська Людмила Василівна.

       На початку XXI століття на перше місце серед глобальних проблем людства виходять екологічні проблеми. Хоч якими би фантастичними успіхами не тішилося людство, настав час зрозуміти, що вони мало важать, коли на Землі немає порядку, коли існування життя на планеті опинилося під загрозою через екологічну ситуацію, котра вже близька до критичної й ініційована глобальними масштабами впливу самої людини на біосферу, на самі закони Природи.

      Наша Рівненщина є у низці екологічних проблем  світу. Проблеми водних ресурсів, забруднення повітряного простору, деградація та зниження родючості ґрунтів, відсутність заводів по утилізації відходів ці та інші питання нашого довкілля хвилюють як владу так і суспільство. З кожним роком зменшується лісовий фонд області і постає нагальне питання збереження природи шляхом створення та збереження існуючих заповідних об’єктів.

      В обговоренні цих проблем взяли участь:

      Ірина Петрівна Худоба – головний спеціаліст департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації;

      Сауш Ольга Михайлівна – науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею;

     Наталя Литвин та Катерина Холодова – членкині ГО «Екоклуб»

     Питання екологічного стану довкілля Рівненщини висвітлювали гості зустрічі у своїх виступах. Також обговорювались моменти здійснення контролю за екологічними проблемами з боку державних органів та громадських організацій. Науковці давали компетентні відповіді на запитання аудиторії.  

     Відбулася дискусія з питань використання питної води в Рівному з крана чи бутильованої, роздільного збирання твердих побутових відходів, а також щодо вирішення проблем забруднення річки Устя.

      Студенти на зустрічі ознайомились  з напрямками діяльності громадської організації «Екоклуб». Намітилась співпраця екологічного гуртка «Джерело»,  щодо волонтерської діяльності з виявлення несанкціонованих стоків в Басівкутське озеро та річку Устю, а також спільна участь у вирішенні екологічних проблем Рівненщини.

       Під час заходу було представлено мультимедійні презентації по темі заходу.  Діяла тематична книжкова виставка «Проблеми збереження довкілля Рівненщини», де студенти мали можливість ознайомитись з екологічною літературою нашого краю.

     

Малимон С.С., куратор 31-З групи,

 керівник екологічного гуртка «Джерело».