Соціально-освітній проект ТСН "Ті, що вражають"

Юридичне відділення

31 жовтня 2018

Команда ТСН вирушає у тур "Ті, що вражають" п’ятьма містами України, аби надихнути українців  на створення сучасних, зручних та доступних міст, привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, а також поглибити розуміння українців про реформу децентралізації та домагатися позитивних змін у їхньому рідному селі чи місті.

Першим містом у турі стало Рівне, куди команда "Ті, що вражають" завітала 31 жовтня. Учасниками проекту від ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» були здобувачі освіти та викладачки юридичного відділення.

Під час мотивувальних виступів спікери поділяться своїми історіями злетів та падінь, цікавими фактами свого життєвого шляху, та на власному прикладі доведуть, що об’єднанні зусилля активних громадян здатні змінити українські міста, перетворити їх на сучасні та доступні. Серед героїв проекту ведучі ТСН – Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Соломія Вітвіцька, Юлія Бориско, Марічка Падалко, Святослав Гринчук та журналісти – Наталія Нагорна, Олександр Загородний, Андрій Цаплієнко, Іван Гребенюк, а також запрошені зірки, серед яких хореограф та суддя "Танців з зірками" Влад Яма, зірка серіалу "Школа" Яніна Андрєєва, лідер гурту "Антитіла" та амбасадор UNICEF Тарас Тополя, паралімпійські спортсмени, громадські активісти, підприємці та чиновники, які вже успішно реалізували соціальні ініціативи для людей з інвалідністю.

Соціально-освітній проект «Ті, що вражають» - це серія мотивуючих виступів, в рамках яких спікери діляться своїми історіями злетів та падінь, цікавими фактами власного життєвого шляху, та на власному прикладі доводять, що об’єднанні зусилля активних громадян здатні змінити українські міста, перетворити їх на сучасні та доступні.

Серед спікерів мотивуючої зустрічі в Рівному – ведуча ТСН Марічка Падалко, журналістка ТСН Наталія Нагорна, паралімпійська чемпіонка Юлія Батенкова, хореограф Влад Яма, президент Благодійного фонду "Асоціація Інклюзивної Країни" Юлія Ресенчук та мер міста Рені Ігор Плєхов.

"Ті, що вражають" - унікальний проект для українського телебачення, адже це можливість підтримати жителів невеликих міст і розділити із ними цінності ТСН. Для команди новинної служби це вже другий тур – два роки тому "Ті, що вражають" проїхалися містами, аби повернути віру молоді в те, що у них є майбутнє в Україні.

"Досвід нашого попереднього туру показав, що формат надихаючих зустрічей із командою ТСН та нашими відомими друзями – ефективний та здатний призводити до якісних змін в українському суспільстві. Тоді нам вдалося вплинути на думку майже чотирьох тисяч студентів про майбутнє в Україні, - коментує директор департаменту новин "1+1 медіа" Сергій Попов. – Ми їхали надихнути, а в результаті повернулись натхненні самі та шукали можливості продовжити таку ініціативу. Ми вдячні нашим партнерам з посольства Великої Британії в Україні за підтримку та віримо, що цього разу вмотивуємо тисячі українців на створення міст та громад, що вражають".

Другий всеукраїнський тур "Ті, що вражають" команда ТСН реалізує спільно з посольством Великої Британії в Україні, оскільки держава має успішний досвід побудови сильних громад та створення інклюзивного міського простору, що буде у нагоді українцям.

Посол Джудіт Гоф зазначила: "Велика Британія активно підтримує процес реформ в Україні, зокрема, реформу децентралізації, яка зміцнює місцеві громади.  Але для нас також важливо, щоб цей процес був якомога більш інклюзивним і залучати всіх охочих досягти позитивних змін.  Не дивлячись на наші відмінності, кожна людина може зробити свій внесок, і суспільство повинно всіляко сприяти цьому. Ми сподіваємось, що цей проект надихне ще більшу кількість людей, а, зокрема, людей з інвалідністю брати активну участь у житті своїх громад в контексті реформи децентралізації".

На черзі Краматорськ – 7 листопада, Кропивницький – 21 листопада, Харків – 27 листопада та Львів – 4 грудня. Аудиторія туру "Ті, що вражають" – активна молодь, підприємці, люди з інвалідністю, громадські активісти, а також представники місцевої влади і усі свідомі мешканці міст. Посилання на інформацію – ТСН.

Відеосюжет можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=lclb5Hp1I3g

 

Ірина Матковська, Ольга Чорнобрива, викладачки юридичних дисциплін