Семінар «Юридичні аспекти виконавчого провадження»

Юридичне відділення

31 жовтня 2018

30 жовтня у конференц-залі готелю «Мир» Регіональний центр з надання БВПД у Рівненській області, відділення АПУ в Рівненській області спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Рівненській області, Радою Адвокатів Рівненської області провели семінар, присвячений обговоренню юридичних аспектів виконавчого провадження.

 Захід відбувався у форматі дискусії і проходив у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю. Учасниками семінару від ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» були здобувачі освіти 41-Ю, 42-Ю групп за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Виступаючі на семінарі:

Голова Ради адвокатів Рівненської області Сергій Удовиченко,

директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк,

Голова Відділення АПУ у Рівненській області Алла Філатова наголосили на необхідності підвищення кваліфікації адвокатів, розширенню їхніх професійних знань, вмінь та навиків, необхідності залучення до роботи не лише практикуючих адвокатів а й правників з інших сфер діяльності, що сприятиме підвищення якості надання правових послуг.

Начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області В’ячеслав Бедикайло поінформував про стан виконання судових рішень, які гарантуються державою на території Рівненщини.

З питань «Погашення заборгованості за рішенням суду, виконання яких гарантується державою» та «Примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)» виступили фахівці ДВС ГТУЮ у Рівненській області Юлія Палій та Наталія Ониськевич. Йшлося про особливості здійснення виконавчих проваджень, процедури надання документів до виконавчих служб, їх правильне оформлення за відповідними рішеннями щодо погашення заборгованості.

До участі у дискусії був запрошений також приватний виконавець Виконавчого округу Рівненської області Сергій Сидоренко.

Посилання на інформацію та фото - Регіональний центр з надання БВПД у Рівненській області.

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін