Презентація книги Анастасії  Нікуліної «Зграя»

Юридичне відділення

31 жовтня 2018

30 жовтня в книгарні «Є» відбулась презентація книги Анастасії Нікуліної «Зграя», на яку завітали здобувачі освіти юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Нікуліна Анастасія (нар. 23 вересня 1989, Львів, Україна) - українська письменниця, авторка книг у стилях гостросоціальна проза, реалізм, підліткової літератури (англ. young-adult), фентезі, антиутопія, містика, казка, роман, пригоди, драма. Друкувалась у Львівській періодиці. Також писала під псевдонімом Іва Шон.

Дебютний роман авторки «Сіль для моря, або Білий Кит» здобув міжнародну українсько-німецьку літературну премію імені Олеся Гончара 2018 року у номінації «Проза» та відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт - 2018».

Народилася та проживає у Львові. Навчалася у Львівській українській гімназії з поглибленим вивченням іноземних мов та українознавства і  згодом закінчила факультет міжнародних економічних відносин ЛНУ ім. І. Франка. Працює копірайтером.  Заміжня. Дітей немає. Багато читає книг - у тому числі сучасної української прози та викладає огляди. З дитинства грає у міні-футбол. Захоплюється фотографією, подорожами, велоспортом. Спробувала себе у паркурі, грала у стріт-бол та настільний теніс, займалася різними видами танців - від бальних і до стріт-денсу, малювала графіті, писала і читала реп.

Коротко про книгу «Зграя»: львівська спека плавить асфальт. Їм - майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати. П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур - це стиль життя, челендж - постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди.
Загадкова незнайомка Таша - новий друг чи ще одне випробування? Чи зможуть вони протистояти небезпеці й подолати власні страхи? Без команди їм буде важко, але разом вони завжди сильніші, разом вони - «Зграя».

Посилання на інформацію та фото – книгарня «Є».

Ірина Матковська – викладачка юридичних дисциплін