Проект “Challenge! школа волонтерства”

Юридичне відділення

30 жовтня 2018

30 жовтня в  Open Office “Платформа взаємодій “Простір” (м. Рівне, вул. Соборна, 11 (головний корпус НВГП) відбулася перша зустріч проекту “Challenge! школа волонтерства”.

Організатори заходу: ГО “Платформа взаємодій “Простір” та Студія психологічного розвитку “Brainза підтримки Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА.

Участь в даному проекті взяли здобувачі освіти юридичного відділення Семйонова Ольга, Мельник Діана, Йонтко Анастасія, Матковський Богдан, Мирончук Анна за ініціативою викладачки юри дички дисциплін Матковської Ірини.

Мета заходу:  сприяти підвищенню мотивації до волонтерської діяльності молоді, оволодінню основними знаннями та вміннями, необхідними для здійснення волонтерської роботи, а також розвитку соціальної активності, навичок усвідомленого та активного вибудовування власного життя.

Під час заходу здобувачі освіти оволоділи питаннями сутності волонтерства й історією волонтерського руху в світі та в Україні; правовими основами та цивільно-правовою відповідальністю здійснення волонтерської діяльності в Україні; розглянули  проектний менеджмент та комунікаційну компетентність волонтера. Також виконали  активаційні вправи з сталого розвитку громади та ефективної взаємодії у форматі Громада-Влада. Тривалість навчання в школі волонтерства – 10 днів. Учасники проекту по завершенню навчання отримають:

арсенал навичок, що допоможуть учасникам реалізуватися в будь-якій сфері;

детальне розуміння «волонтерства»;

познайомляться з громадськими організаціями та можливостями волонтерства в м. Рівне;

сертифікати.

Висловлюємо подяку організаторам проекту за можливість здобувачам освіти підвищити мотивацію до волонтерської діяльності.

Посилання на інформацію та фото - Студія психологічного розвитку “Brain”.

 

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін

Анастасія Йонтко, здобувачка освіти 41-Ю групи