Марафон «Роль громадян у політичних реформах» у Рівному

Юридичне відділення

26 жовтня 2018

26 жовтня в Платформі взаємодій «ПРОСТІР» відбувся політичний марафон «Роль громадян у політичних реформах», на якому були присутні здобувачі освіти юридичного відділення під керівництвом викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської: Концемал Юрій, Радько Катерина, Хомич Валерія, Матковський Богдан, Йонтко Анастасія.

Метазаходу: підвищити роль громадян у політичних реформах та налагодити діалог між виборними особами, політичними партіями та громадянами. Панельну дискусію щодо впровадження політичних реформ в Україні представили:

  • Народний депутат Остап Єднак;
  • Представники аналітичних центрів та громадських організацій:Сергій Адаменко, аналітик Центру «ЕЙДОС»;
  • Володимир Зиль, голова правління Центру «ЕЙДОС», голова ГО «Центр суспільних дій «СІВІТАС»;
  • Андрій Токарський, голова РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА»;
  • Віталій Лебедюк, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри політології, декан факультету політико-інформаційного менеджменту Національного університету «Острозька академія»;
  • Таміла Герасимчук, Центр моніторингу громадської думки «Тренд», доцент кафедри політичних наук Рівненського державного гуманітарного університету;
  • представники Інституту «Республіка»: Наталія Малиновська, координаторка Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” від «Інституту «Республіка» в м. Рівне.

Модератор заходу: Олександра Гліжинська (Скиба) заступниця голови «Інституту «Республіка», тренерка, коуч.

Завдання, що ставились перед учасниками форуму: підвищити обізнаність про успіхи та виклики політичних реформ, висвітлити роль громадян у ході реформ; створити діалог між громадянським суспільством, політичними партіями та народними депутатами України. Серед спікерів міжнародні та вітчизняні експерти у сфері національних реформ, представники аналітичних центрів, громадянського суспільства, активісти й журналісти. Під час форуму відбулась робота в групах за форматом Волта Діснея щодо розробки бачення та плану дій впровадження політичних реформ на місцях. У результаті місцевих та регіональних марафонів, що відбудуться в 30 українських містах в усіх регіонах України, Інститут «Республіка» сформує дорожню карту впровадження реформ як на місцевому, так і національному рівнях. Марафони проходитимуть в межах проекту «Активна Громада: право вибору», що впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Посилання на інформацію та фото – Активна громада Рівного.

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін