Квест «Ціна свободи»

Юридичне відділення

22 жовтня 2018

20 жовтня в Open Office “Платформа взаємодій “Простір” (м. Рівне, вул. Соборна, 11 (головний корпус НВГП) був проведений квест “Ціна свободи”,організатором якого є громадська організація центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Захід мав на меті ознайомити учасників з можливими небезпеками при працевлаштуванні за кордоном і у формі гри розповісти історії трьох людей, що стали жертвами зловмисників.

Участь у даному заході взяли здобувачі освіти юридичного відділення Матковський Богдан, Синиця Анастасія, Давидюк Валарія та Кравчук Владислав за ініціативою викладачки юридичних дисциплінІрини Матковської.

У заході взяло участь більше, ніж 30 жителів міста Рівного. Всі учасники були розділені на чотири команди. Продовж чотирьох годин мандруючи містом пішки гравці виконуючи завдання, долаючи перешкоди  дізнались про види сучасного рабства, про те, як розпізнати пастку, та найважливіше - як в неї не потрапити. Всі команди пережили три сценарії, які точно не стануть реальністю в їхньому житті.

Квест-гра складалась з трьох частин-відео історій: про дівчину, яка потрапила у сексуальне рабство, жінку, яка була в трудовому рабстві та літнього чоловіка, якого змусили жебракувати. Умовою проходження завдання було знайти інформацію про цих людей і знайти вихід із скрутної ситуації.

Спочатку учасникам показували першу частину відео, там жертва торгівлі розповідала початок своєї історії, вкінці була підказка – де шукати наступну локацію. Команди бігали містом, шукали точки, дзвонили за знайденими телефонами, зустрічалися з акторами.  Довелося викликати поліцейського (одна з умов квесту), аби затримати “небезпечного злочинця”, роль якого грав актор. У одному із завдань в старому будинку треба було знайти і звільнити хлопця, зв’язаного кайданами.

На завершення всі учасники поділились між собою враженнями від гри, а команди переможців нагородили призами.

Перше місце отримала команда «ГМО»; друге місце отримала команда  «Барикада»  -студенти юридичного відділення ВСП «Рівненський коледж НУБіП України», а третє місце посіла команда поліцейських.

Квест сподобався всім, а найголовніше – учасники в ігровій формі дізналися, як не потрапити в руки торговців людьми і до кого звернутися у скрутній ситуації за кордоном.

 

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін

Синиця Анастасія, здобувачка освіти 41-Ю