Всесвітній день продовольства

Економічне відділення

19 жовтня 2018

19 жовтня 2018 року відбувся відкритий захід «Всесвітній день продовольства», який підготували студенти економічного відділення спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Метою заходу є підвищення рівня обізнаності молоді стосовно світової продовольчої проблеми і виявлення солідарності в боротьбі з голодом та бідністю.

Всесвітній день продовольства (World Food Day) проголошений в 1979 році Конференцією Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Відзначається в день заснування ФАО в 1945 році – 16 жовтня.

У Всесвітній день продовольства в усьому світі проводять різні доброчинні акції, які мають велике значення для покращення важкого становища країн третього світу. Всесвітній день продовольства дає привід задуматися над тим, що зроблено, і що ще належить зробити для вирішення глобального завдання – позбавити людство від голоду.

З доповідями виступили студенти 21-П групи Богданець Северин, Піддубна Іванна, і 31-П групи Крук Марина. Було продемонстровано виступ генерального директора FAO Жозе Граціано да Сільва англійською мовою, який проголосив завданням організації – зведення до нуля кількості людей, що голодують на планеті, до 2030 року. Захід підготували викладач комерційного товарознавства Мартинова І. М. і викладач англійської мови за професійним спрямуванням Лисяк О. М.

Також 19 жовтня студенти 21-П групи з куратором Конончук О. М, та 31-П групи з куратором Лисяк О. М., за ініціативи Балдич Л. В., методиста коледжу, відвідали виставку, яка проводилася у рамках Міжнародного аграрного форуму «AGRORIVNE 2018», на якій було представлено продукцію провідних підприємств Рівненщини ТМ «Щедрик», ПАТ «Поліссяхліб», ТМ «Радимо».

Марина Крук, студентка 31-П групи