Екскурсія в стародавній Львів

Юридичне відділення

18 жовтня 2018

 

6-7 жовтня здобувачі освіти юридичного відділення за ініціативою викладача Захарчука В.М. здійснили незабутню мандрівку в стародавнє місто України – Львів.

Львів — чудовий і унікальний, просякнутий духом старовини та багатий незвичайними пам'ятниками архітектури та історії. Це одне з найдавніших міст нашої країни, пам'ятки якого не перестають дивувати своєю багатогранністю, чарівністю і неповторною цінністю.

Студенти відвідали площу Ринок - популярне місце у Львові для туристів і його жителів. Тут досить часто проводяться зйомки кінофільмів про стару Європу. Площа Ринок зберігає дух середньовіччя, тут прокладена бруківка, підносяться мальовничі будівлі, є античні скульптури і львівська Ратуша з красивою баштою. З площі в різні боки розходяться 8 вулиць і безліч екскурсійних маршрутів.
Міська ратуша - затишна частина старовинної Австрії, на яку варто подивитися у Львові. Споруда була зведена за часів, коли Львів вважався столицею Галичини і носив назву Лемберг.
Студенти побували у кафедральному Латинському соборі – прекрасній споруді, що є головним католицьким храмом міста. Його головною архітектурною пам'яткою є сімдесятиметрового вежа, яка чимось нагадує величезний палець з каменю. Завершення вежі - чорний купол, який як наперсток додає ще більше подібностей
Також студенти відвідали Львівську оперу - одну з найбільш архітектурно виразних пам'яток Львова. Її витончене спорудження дивує жителів і гостей міста неймовірної розкішшю і досконалістю. Тут часто проходять оперети, опери та інші прем'єри.

На завершення екскурсії студенти насолодилися смаком і красою цукерок ручної роботи у
львівській майстерні шоколаду, в єдиному місці в нашій країні, де вручну виготовляють шоколадні ласощі.
Ще в 19 столітті львівські майстри кондитерської справи славилися у всьому світі, забезпечуючи європейських аристократів своїми солодкими шедеврами. Старовинна рецептура дбайливо зберігається в Майстерні шоколаду у Львові.


Захарчук В.М.