Туристична подорож в Карпати

Юридичне відділення

17 жовтня 2018

13-15 жовтня 2018 року студенти юридичного відділення під керівництвом викладачів Т.В. Купчишиної і О.В.Чорнобривої здійснили незабутню туристичну подорож в Карпати.

Мета подорожі – ознайомлення студентської молоді з пам’ятниками архітектури, культури та історії України.

Українські Карпати – це ціла скринька незвіданих можливостей та прекрасних місць, які по-новому змушують нас дивитись на Україну.

По дорозі до Карпат студенти відвідали релігійну і національну святиню України – скельний монастир та Онуфріївський храм в Бучацькому районі Тернопільської області.

Невеличке та затишне прикарпатське містечко Яремче вразило своєю колоритністю та мальовничістю. Це містечко є колискою і перлиною карпатської культури і традицій.

Студенти пройшли «Стежкою Довбуша», пов’язаною з іменем ватажка карпатських опришків Олекси Довбуша, до мальовничих скель, які вражають своєю могутністю. Ці скелі на фоні осіннього карпатського лісу, чисте гірське повітря, краєвиди навколишніх гір, прекрасний вид на каньон Прута та на присілок Ямна зробили подорож надзвичайно цікавою та пізнавальною.

Також в Яремче побували біля водоспаду Пробій, одного з найповноводніших каскадних водоспадів Українських Карпат.

А найбільше вражень залишилося після підкорення Говерли – найвищої вершини України і справжнього символу України. Її висота складає 2061 метр над рівнем моря. Похід на Говерлу захоплює величчю карпатських гір, які сягають сотні кілометрів. А ще була можливість випробувати свої сили і побачити Карпати у всій своїй красі.

Водоспад Гук – однокаскадний красень, прогулянка до якого вздовж мальовничого потоку Женець зі скельними виступами та витонченими смереками понад водою принесла масу позитивних емоцій.

Незабутні спогади залишилися і від екскурсії в Буковель, де студенти змогли насолодитися красою мальовничих гір.

Природні багатства гір, шумні водоспади, дзвінки потічки, чиста як кришталь вода – все це заворожує і приваблює.

Т. Купчишина, О. Чорнобрива