Стратегія розвитку Рівного «Форум майбутнього. РІВНЕ-2030»

Юридичне відділення

14 жовтня 2018

У виставковій залі Міського будинку культури відбувся «Форум майбутнього. РІВНЕ-2030», на якому працівники управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міської ради представили напрацювання робочої групи по Проекту стратегії розвитку Рівного до 2030 року.

З метою оволодіння знаннями щодо організації роботи органів місцевого самоврядування з дисциплін «Конституціне право України», «Державне будівництво та місцеве самоврядування» здобувачі освіти юридичного відділення під керівництвом викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської відвідали даний форум.

З представниками місцевої влади та громадою міста були обговорені та визначені пріоритети розвитку Рівного, стратегічні цілі та основні завдання, фінансові та інституційні можливості, а також обговорення щодо спільної праці для виконання стратегічних завдань. На захід були запрошені керівництво міста, експерти з регіонального розвитку, представники потужних інституцій розвитку територій та Міжнародного республіканського інституту, громадськість.

 

Стратегію розвитку Рівного 2030 доопрацьовуватимуть впродовж місяця, а затверджувати мають на одній із сесій Рівненської міської ради вже у 2019 році. Як пояснив Сергій Гемберг, який у вересні цього року очолив управління стратегічного розвитку та інвестицій Рівного, при плануванні розвитку варто звертати увагу на такі складові: доступність міста, безпека, мобільність, підприємництво, освіта. Для реалізації проектів «закладених» у стратегію розвитку Рівного її автори пропонують залучати кошти міжнародних донорів та європейських інвесторів.

Посилання на інформацію та фото - Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій. Відеосюжет за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=L1foSt3aEb4

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін