«Лицарі – оборонці рідної землі». Огляд-презентація

Бібліотечно-інформаційний центр

14 жовтня 2018

(14 жовтня – День українського козацтва)

«Нестиму я в душі вкраїнський стяг

Й боротимусь за щастя і свободу,

Бо я обрав важкий і світлий шлях –

Служити українському народу!»

Ігор Калиниченко

 

14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва (згідно з Указом Президента України від 7 серпня 1999р.). Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст.

З нагоди свята в читальній залі БІЦ коледжу провідний бібліотекар Андрійчук С. В. провела огляд-презентацію «Лицарі – оборонці рідної землі». Роль ведучої огляду та читця презентації вдало виконала студентка 32-ІП групи Ганна Мельник. Були присутні студенти відділення програмування, 32-ІП група, завідувач відділення Якимчук І. О., куратор Бойко Л. А.

Мета заходу – ознайомити студентів з героїчним минулим України, зокрема, періодом козаччини, донести до студентів поняття козацької етики та моралі, виховувати патріотизм, повагу до народних традицій, моральних цінностей та правової культури українців.

Після перегляду відеофільму про історію українського козацтва, презентації про козацьке минуле в учасників виховного заходу залишилось світле враження про славні подвиги наших предків-запорожців. Отож, пам’ятайте, любі друзі, що ви є нащадками славних українських козаків. Любіть Україну, шануйте її народ. Хай кожен з вас своїми добрими справами і вчинками підтвердить, що козацькому роду нема переводу!

https://www.youtube.com/watch?v=eIaHK_VGwys

Провідний бібліотекар Світлана Андрійчук