Засідання навчально-методичної комісії аграрних технікумів і коледжів з економічних спеціальностей

Економічне відділення

10 жовтня 2018

09-10.10.2018 у Івано-Франківському коледжі Львівського НАУ відбулося засідання навчально-методичної комісії аграрних технікумів і коледжів зі спеціальностей галузі знань 07 «Управління та адміністрування» та 051 «Економіка».

На засіданні від коледжу була присутня Балдич Л.В., методист ВСП «Рівненський коледж НУБіП України», викладач фахових дисциплін на економічному відділенні.

З історією закладу освіти, напрямами підготовки та перспективами розвитку членів комісії ознайомив Костюк Б.А., директор Івано-Франківського коледжу Львівського НАУ. Кулаєць Г.П., заступник директора з навчальної роботи, та Голубчак О.М., завідувач економічного відділення, провели огляд матеріально-технічної бази коледжу та ознайомили з методичним забезпеченням освітнього процесу на економічному відділенні.

Під час засідання навчально-методичної комісії Кураченко Г.М., методист НМЦ «Агроосвіта», голова комісії, у своїй доповіді провела аналіз методичного забезпечення дисциплін спеціальностей галузі знань 07 «Управління та адміністрування» та 051 «Економіка»: програм, робочих зошитів, засобів навчання тощо. Також проаналізувала результати проведення огляду-конкурсу на кращу організацію роботи лабораторії «Навчальна бухгалтерія», представила результати незалежного заміру знань студентів з економічних спеціальностей у 2018 році.

Аналіз змісту тестових завдань для проведення незалежного заміру знань студентів зі спеціальностей «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування». «Економіка», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Маркетинг» провела Покутня Н.О., завідувач обліково-фінансового відділення Коледжу Сумського НАУ, наголосила на важливості своєчасного внесення змін і доповнень у тестові завдання.

Балдич Л.В., методист ВСП «Рівненський коледж НУБіП України», у своєму виступі розкрила нові форми та методи позааудиторної роботи зі студентами економічних спеціальностей: гурткова робота, конференції, квести, марафон економічного відділення (з досвіду роботи).

Про використання в педагогічній діяльності електронних засобів навчання, персональних сайтів викладачів та електронних посібників доповіла Маковей Ю.В., викладач обліково-інформаційних дисциплін Вознесенського коледжу Миколаївського НАУ.

Виступ Джури В.В., заступника директора з навчальної роботи Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської ДАА, стосувався оптимізації та впровадження в освітній процес програм навчальних і виробничих практик зі спеціальностей: 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 051 «Економіка».

Особливості формування навчальних планів та освітніх програм профільної середньої освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів у 2018/19 навчальному році проаналізувала Дмитрик В.В., заступник директора з навчальної роботи Шепетівського коледжу Подільського ДАТУ, та Леденко О.П., методист ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової».

Колектив економічного відділення Івано-Франківського коледжу Львівського НАУ гостинно приймав гостей, було організовано екскурсійну поїдку у Буковель та м. Яремче, екскурсію містом Івано-Франківськ.

Члени навчально-методичної комісії щиро вдячні керівництву коледжу за всебічне сприяння роботі комісії, високий рівень організації заходу, гарні враження від робочої поїдки.

Людмила Балдич, методист коледжу