«Шана, вдячність лише вам!..» (7 жовтня - День працівників освіти)

Бібліотечно-інформаційний центр

05 жовтня 2018

Ваше слово -мудрість України,

праця ваша – доля трударя.

Кетягом червоної калини

вам за це вклоняється земля.

        

Один раз на рік, у найпрекраснішу пору, коли шелестить падолистом осінь, у лузі снує мереживо бабиного літа, а над землею поломеніють різнобарвні квіти, приходить свято – День працівників освіти. Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. Всесвітній день вчителя святкують 5 жовтня. В Україні День працівників освіти, згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року, відзначається в першу неділю жовтня.

Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни. Професійне свято вчителів поважають в усьому світі і кожній культурі.

В бібліотечно-інформаційному центрі з нагоди свята підготовлено книжкову виставку: «Шана, вдячність лише вам!..» та перегляд літератури: «На допомогу освітньому процесу» (навчальні методичні видання і публікації викладачів коледжу).

Вітаємо всіх викладачів та працівників коледжу з професійним святом. Нехай в оселях ваших завжди панує світло і злагода, у серцях – добро, у помислах–мудрість, у засіках–достаток, а нелегка педагогічна нива колоситься рясним урожаєм людської вдячності.

Петренко Г. І., провідний бібліотекар

Джерелоhttps://www.dilovamova.com/index.php