Публічна презентація концепту політики відкритих даних та представлення результатів аудиту наборів даних Рівненської міської ради

Юридичне відділення

03 жовтня 2018

 2 жовтня в Інформаційно-освітньому просторі «Інфохаб» (м.Рівне, вул. Словацького, 3а)  відбулася публічна презентація концепту політики відкритих даних та представлення результатів аудиту наборів даних Рівненської міської ради.

Мета заходу – закріпити теоретичні та практичні навички з дисциплін «Конституційне право України», «Державне будівництво та місцеве самоврядування»  щодо організації роботи органів публічної влади; порядку залучення громади міста до впровадження реформ; складових розбудови громадянського суспільства.

До участі в заході були запрошенні секретар Рівненської міської ради Паладійчук Сергій Богданович, начальники профільних управлінь виконавчого комітету Рівненської міської ради та громадські активісти, громада м. Рівне.

У  даному заході взяли участь здобувачки освіти юридичного відділення Дацюк Неля і Йонтко Анастасія за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Матковської Ірини.

Представники Громадянської мережі ОПОРА розказали, що відкриті дані - це інструмент ефективної взаємодії інформаційного суспільства в сучасній демократичній державі. Вони створюють можливість швидко отримати першочергові дані, які  дозволяють приймати правильні рішення, які базуються на достовірній інформації. В результаті активного впровадження відкритих даних формується прозора держава з розвинутим громадянським суспільством, назвали  їх переваги та пояснили, чому управління Рівненської міської ради повинне зберігати та публікувати інформацію у машиночитних  форматах.

Захід організовано в рамках проекту «Залучення громади Рівного до впровадження реформ», що реалізується об’єднанням громадських організацій «Рада реформ Рівного». Посилання на інформацію - «Інфохаб».

Висловлюємо подяку організаторам публічної презентації за можливість здобувачам освіти долучитись до обговорення концепту політики відкритих даних Рівненської міської ради.

Мета заходу досягнута.

Розбудовуймо місто Рівне разом!

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін

Анастасія Йонтко, здобувачка освіти 41-Ю групи