Семінар «Ре­алії та пер­спек­ти­ви функціону­ван­ня закладів вищої освіти в контексті нових вимог Закону України «Про освіту»

Коледж

01 жовтня 2018

27 вересня 2018 року на базі ВП "Ірпінський економічний коледж" відбувся семінар для керівників відокремлених підрозділів  Національного університету біоресурсів і природокористування України  на тему «Реалії та перспективи функціонування закладів вищої освіти в контексті нових вимог Закону України «Про освіту».

З вітальними словами до учасників семінару, представників МОН України, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти звернулися виконуюча обов’язки голови Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй, яка коротко проінформувала про роботу управління освіти і науки Ірпінської міської ради по  реформуванню  освіти, і начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України ОлегЄресько, який  наголосив на актуальності питань, винесених на вивчення та обговорення на семінарі.

Директор Ірпінського економічного коледжу СергійМихайлов  ознайомив присутніх із матеріальною базою навчального закладу, поділився досвідом роботи колективу.

Відповідно до плану роботи  учасники семінару  прослухали та обговорили доповіді:

1. Особливості ліцензування освітньої діяльності коледжів. Особливості функціонування закладів вищої освіти відповідно до нових вимог Закону України «Про освіту» (Головні спеціалісти МОН України  ЖаннаВернидуб, Світлана Свіжевська).

2.  Провадження моделі дуальної ІТ-освіти в системі університет-коледж (кандидат технічних наук, доцент ДУТ Сергій  Іщеряков).

3. Співпраця закладів середньої і вищої освіти в роботі з обдарованою учнівською молоддю  (Директор  Ірпінського ліцею інноваційних технологій Леся Харитоненко).

Учасники семінару здійснили пішохідну екскурсію центральною частиною міста Ірпінь із відвідуванням Центру надання адміністративних послуг Ірпінської міської ради; ознайомилися з навчально-матеріальною базою, інноваціями в роботі Ірпінського ліцею інноваційних технологій, у якому мали можливість  поспілкуватися з учнями та педагогом безпосередньо під час навчального заняття.

Адміністрація Ірпінського економічного коледжу приділяє значну увагу    питанню практичного навчання студентів та працевлаштування випускників, що надзвичайно важливо в нинішніх соціально-економічних умовах. Для учасників семінару, з метою ознайомлення з  підприємствами Київської області – базами практик для студентів, були організовані екскурсії на ДП «Антонов» - флагман авіаційного виробництва в Україні та світі, Гостомельський завод британсько-нідерландської компанії Unilever з виробництва чаю ( як приклад найпривабливішого інвестиційного проекту в Україні), ПрАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» - провідний європейський виробник склотари для продуктів харчування та напоїв.

Підводячи підсумки роботи  семінару, його учасники та модератори  схвалили досвід роботи  Ірпінського економічного коледжу по  створенню сучасних умов для  підготовки фахівців ОКР «Молодший спеціаліст» та «Бакалавр», впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій, організації науково-дослідної  та практичної роботи студентів.

Василь Царук, заступник директора з навчальної роботи

джерело: http://iek.irpin.com