Інтенсив «Вільний мікрофон»

Юридичне відділення

30 вересня 2018

Справжній оратор прикрашає свою промову тільки світлими істинами, найблагороднішими почуттями, виразами сильними й відповідними тому, ЩО БАЖАЄ ВІН НАВІЯТИ…ВІН МИСЛИТЬ, ВІДЧУВАЄ, І СЛОВА ПЛИНУТЬ

(Ф.Фенелон)

29 вересня психологічна студія  Brain провела інтенсив «Вільний мікрофон». Мета заходу – гармонійне поєднання теорії і практики ораторського мистецтва, переконливої комунікації. Аби впевнено обстоювати й захищати права та інтереси людини й суспільства, слова правника мають бути справедливими, переконливими. Адже вмінню виступати публічно треба наполегливо вчитися, оволодівати мистецтвом красномовства та відшліфовувати його прийоми. Саме тому здобувачі освіти юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської  відвідали дану подію.

Як стати успішим оратором? Як подолати страх виступу перед публікою? Як впевнено себе відчувати на сцені? Яке значення має слово в мовленні юриста, вимоги до мовлення юриста (точність, зрозумілість, чистота, правильність)? Відповіді на всі ці питання здобувачі освіти мали змогу отримати під час участі в інтенсиві «Вільний мікрофон».

Понад 85% молоді мають виявлений страх виступати перед публікою.
Для того, щоб бути успішним оратором та впевнено себе вести перед аудиторією - потрібно кожного дня працювати над собою: * відпрацьовувати постановку голосу;* розвивати вміння володіти своїм тілом та емоціями. 

Важливий фактор, який впливає на успішність виступу - це самооцінка оратора, адже глядач, як ніхто відчуває вас, тому впевненість вашого мовлення, стилю подачі, жестикуляції має викликати довіру та бажання людей: приходити саме до вас, знову і знову!

Мета заходу досягнута. Висловлюємо  подяку організаторам інтенсивну за можливість здобувачам освіти прокачати свої ораторські здібності. Посилання на інформацію - психологічна студія  Brain.

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін