Відкрита дискусія «Доцільність монетизації пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в Україні»

Юридичне відділення

25 вересня 2018

Там, де немає законів, там немає і свободи

Дж.Локк

Уряд підозрює, що не всі сім'ї, які отримують комунальні субсидії, справді їх потребують. На думку чиновників, зробити систему субсидій більш прозорою дозволить монетизація. Що це таке і як це допоможе бюджету?

Щоб  розкрити зміст цих понять, 25 вересня у конференц-залі InfoHub було проведено публічну дискусію за ініціативи Рівненської організацій «Сили Людей» на тему: «Чи доцільна монетизація субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг в Україні?».

З ініціативи викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської на цю дискусію завітали також здобувачки освіти 41-Ю групи: Йонтко Анастасія, Шевчук Катерина, Дацюк Неля. На зустрічі було представлено аналітичні матеріали та пропозиції  за відповідним тематичним напрямом.

Модератором даного заходу став Любомир Чорній - експерт з розробки політики та законодавства. Спікерами дискусії були Олег Голубенко - політичний експерт та Петро Андрющенко – громадський активіст.

Кожен з учасників дискусії мав змогу задавати питання щодо аналітичних матеріалів, висловити свої зауваження та пропозиції щодо теми дискусії. Проведення даного заходу здійснюється за аналітичної підтримки Центру громадської експертизи (м. Київ) та фінансування Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Майбутні юристи мали змогли задати питання щодо аналітичних матеріалів, поспілкуватися з експертами-спікерами з питань розробки законодавства щодо доцільності монетизації пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в Україні.

 

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін

 Анастасія Йонтко, здобувачка освіти 41-Ю групи