Булінг у молодіжному середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання

Технічне відділення

21 вересня 2018

21 вересня 2018 р. у ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» був проведений для студентів 21-З групи виховний захід на тему: «Булінг у молодіжному середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання». Зустріч відбулася за участі інспекторів зв’язку із громадськістю Управління патрульної поліції у Рівненській області капрала поліції Ятчук Тетяни Василівни і ст. лейтенанта поліції Бояківської Іванни Олександрівни.

Заявити про актуальність проблеми насильства у молодіжному середовищі, що булінг є негативним явищем - основна мета заходу.

Булінг (від англ. bullying) – цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу.

Це явище все більше поширюється як в Україні, так і у всьому світі. За даними ВООЗ Україна посідає 4 сходинку серед країн Європи за рівнем проявів агресії підлітків. 67% відсотків дітей стикалися з булінгом (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися  проблемою і не зверталися за допомогою.

Під час виховного заходу була проведена бесіда із студентами, знайдено порозуміння. Поліцейські розповіли про права людини, закони та   чому не можна їх порушувати, які наслідки можуть настати. Також пояснили як розробити відповідну стратегію поведінки у ситуаціях ризику, аргументувати свої дії з попередження насильства на основі власної відповідальності, виокреслити механізм захисту прав.

           

                                                                                                                                           Неля Кийко, викладач землевпорядних дисциплін