Семінар на тему: "Запобігання емоційному вигоранню"

Юридичне відділення

20 вересня 2018

19 вересня у конференц-залі InfoHub було проведено семінар “Запобігання емоційному вигоранню» на чолі з неординарною людиною Сергієм Терентьєвим.

З ініціативи викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської на цей семінар завітали також здобувачки освіти юридичного відділення нашого коледжу. Також серед присутніх були люди, які працюють у найбільш ризикованих і схильних до емоційних вигорянь професіях, зокрема-це судді, вчителі, архітектори, лікарі.

Декілька слів про Сергія: консультант, спікер, автор тренінгів та семінарів. Керівник та тренер Фонду Сприяння Лідерству “Стандарт” (фонд у ФБ). Досвід проведення тренінгів з 2005 року.  Проводив тренінги у Ізраїлі, Молдові, Таджикистані, Росії. 

На його рахунку сотні тренінгів та тисячі годин публічних виступів для різних аудиторій: маленьких та великих, підлітків та дорослих; громадських та релігійних організацій, бізнесу. Наразі студент міжнародної магістерської програми з психотерапії та консультування.

Щодо самого семінару: упродовж 2 годин учасники говорили, дискутували та навчались як же саме уникати емоційному вигоранню. 

Що ж саме роблять наші емоції?

- Емоції мотивують

- Емоції інформують 

- Емоції впливають на наше тіло

- Емоціями можна маніпулювати

- Емоції стимулюють до пізнання 

На кінець семінару Сергій дав чудові правила як подолати наслідки постійного стресу:

  • Власна безпека перш за все 
  • Основний внутрішній захист від вигорання-любов 
  • Навантаження має відповідати рівню можливостей, компетентностей, підтримки і загалом вимог інших сфер життя 
  • Важливо моніторити( прислухатись до себе і спостерігати за собою)
  • Регулярне поповнення енергії та відновлення 

На всі сподівання цей семінар виявився дуже цікавим та корисним. Здобувачки освіти отримали масу корисної інформації для себе, можливо на майбутнє.

І як говорив сам Сергій: « Наше життя не може існувати без емоцій. Завдяки емоціям ми працюємо, щось виконуємо, комусь допомагаємо. Тому більше відпочиваймо, обіймаємось, любимо все довкола, і все буде у нас добре».

Посилання на інформацію - InfoHub.

 

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін