Презентація книги Віри Мельникової «Серце на ниточці»

Юридичне відділення

19 вересня 2018

 

18 вересня  о 14 год. у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці було проведено презентацію книги талановитого митця Рівненщини - Віри Мельникової. Поетичний доробок носить назву « Серце на ниточці».

 

На даний захід завітали здобувачки освіти 4 курсу юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

 

«Серце на ниточці» - назва нової книги та однойменної повісті Віри Мельникової, до якої увійшли різножанрові прозові твори: повісті, оповідання, новели, байки, об’єднані між собою ідеями гуманізму, любові до своїх близьких, патріотичними почуттями до Батьківщини, що найпалкіше виявляються у ставленні до рідного міста, знайомих з дитинства місцин. Мальовничі краєвиди парку «Лебединка», проспект Миру, художня галерея «Євро-Арт», «Ринок», ресторан «Іоланта», вулиця Грушевського згадані в збірці з особливою теплотою.

 Трішки про письменницю: Родом з Росії, філолог, письменниця, член літоб’єднання «Наше коло» при НСПУ, блогерка. Деякий час викладала у Національному Університеті Водного Господарства. Свою творчу діяльність розпочала з 2011, за цей час випустила 4 книги.

 

Твори письменниці хронологічно віддзеркалюють наше сьогодення з його цивілізаційним пошуком, динамікою, суспільною напругою, соціальними стресами і війною на українському сході. Разом з тим дана збірка пронизана світлом доброти і вселюдської любові, вірою у те, що ці добрі сили здатні побороти найбільше зло, а щастя не варто шукати далеко – воно поруч, у спілкуванні з рідними, у щирій дружбі, в готовності жертовно допомагати один одному, піклуватися про довколишню природу, що здатна дарувати людині чимало позитиву, попри несприятливі обставини повсякденно знаходити приводи для радості та втіхи від життя. І тоді ниточка, що кріпить людське серце, що тримає світ над безоднею, ніколи не перерветься. 

Здобувачки освіти  нашого коледжу отримали незабутні враження, адже, як стверджують поціновувачі творчості Віри Мельникової : «Серце на ниточці» знайде дорогу до вдумливого читача і стане джерелом для корисних життєвих міркувань.»

І як зазначає Неоніла Диб»як, член НСПУ: «Збірка пронизана світлом доброти і вселюдської любові, вірою у те, що ці добрі сили здатні побороти найбільше зло. Беріть до рук твори Віри Мельникової – зігрівайте спраглі тепла душі!»

Посилання на інформацію - Рівненська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека.

 

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін