Словник української мови – це всенародна справа!

Групи загальноосвітньої підготовки

14 вересня 2018

13 вересня 2018 року об 11.00 год. у Києві (за адресою: Львівська площа, 1, біля спеціалізованої книгарні «Словники України») відбувся громадський захід – Свято українського словника.

Організаторами свята, яке відзначається вже вдванадцяте, є Український мовно-інформаційний фонд НАН України, Товариство «Знання» України, Словникова комісія Міністерства освіти і науки України, Національний центр «Мала академія наук» та книгарня «Словники України».

Свято українського словника покликане популяризувати українську книгу, насамперед словники, які слугують фундаментом для поглибленого вивчення та використання мови. Адже серед книжкового надбання кожної цивілізованої нації словники посідають особливе місце, вони є свідченням духовного потенціалу народу, рівня розвитку його науки і культури. Для того щоб засвоїти норми української літературної мови, оволодіти українською лексикою, вміти користуватися стилістичним багатством мови, потрібно систематично читати найрізноманітнішу літературу. Необхідно звертатися і до словників, які дають широку інформацію щодо особливостей та правил використання мовних засобів.

У заході взяли участь науковці, діячі літератури та культури, видавці, освітяни, студенти, школярі, представники іноземних установ та посольств в Україні.

У програмі свята – презентація словникових і наукових видань Національної академії наук України та видавничих організацій України. Було презентовано видання серії «Словники України», яка є ядром Національної словникової бази України, і серед них – вісім томів фундаментального академічного тлумачного «Словника української мови» у 20-ти томах, а також унікальні електронні загальномовні та термінологічні словники.

Для гостей свята грав Національний президентський оркестр, тріо «Паладій», виступали митці, аматори художньої самодіяльності, дитячі колективи.

Від ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» на свято завітали студентка 11-ІП групи Мовчанюк Оксана та викладач гуманітарних дисциплін Сорока Мирослава Василівна.

Мирослава Сорока, викладач гуманітарних дисциплін