8 вересня -  Міжнародний день грамотності

Бібліотечно-інформаційний центр

07 вересня 2018

Міжнародний день грамотності відзначається в системі Організації Об’єднаних Націй щорічно відповідно до рішення 14-ї сесії ЮНЕСКО 1.141.

Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета. Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.

А Ви вважаєте себе грамотною людиною? Вміння читати - лише мала частина вміння бути грамотною людиною, необхідно розвивати в собі здатність використовувати прочитане, отримуючи користь, вигоду для себе, оточуючих вас людей, близьких і сім’ї , для усього суспільства.

Згідно з прогнозами, до 2020-го року, молодим фахівцям, щоб знайти роботу і бути конкурентоспроможними на ринку праці, вкрай необхідні будуть такі навички, як комунікабельність, вміння працювати в команді, здатність творчо та інноваційно підходити до вирішення поставлених завдань, а також критичне мислення.

Бібліотечно-інформаційний центр коледжу радо надасть Вам усі необхідні освітні ресурси та інформаційні послуги для здобуття освіти та творчого розвитку.

У повідомленні використані матеріали з сайту:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=198&year=2018

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ