ТОП-5 коледжів Рівненщини: найпопулярніші спеціальності

Коледж

07 серпня 2018

За оперативними даними вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області (коледжів, училищ) на вступ вже подано 5107 заяв. Минулоріч кількість заяв сягала 5789.

Найбільш популярними стали: Рівненський коледж НУБіП − 601 заява, Рівненський автотранспортний коледж НУВГП − 587 заяв, Технічний коледж НУВГП − 582 заяви, Рівненський економіко-технологічний коледж НУВГП – 421 заява.

Серед коледжів недержавної форми власності найбільше заяв подано до Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу − 285 заяв.

Так, у Рівненському коледжі НУБіП найбільше заяв подано на «Інженерія програмного забезпечення» – 7,9 осіб/місце, найменше – на «Будівництво та цивільна інженерія» – 1,7 осіб/місце.

У Рівненському автотранспортному коледжі НУВГП найбільше заяв подано на спеціальність «Автомобільний транспорт (Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів)» – 2,78 осіб/місце, найменше – «Транспортні технології (організація та регулювання дорожнього руху)» – 1,1 осіб/місце.

У Технічному коледжі НУВГП найбільший конкурс на «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – 3,88 осіб/місце, найменший – на «Екологія» – 1,05 осіб/місце.

У Рівненському економіко-технологічному коледжі НУВГП найбільше заяв подано на «Дизайн» – 3,45 осіб/місце, найменше – на «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» – 1,54 особи/місце.

У ДВНЗ «Рівненський коледж економіки та бізнесу» найбільше заяв на «Готельно-реcторанна справа» – 4,2 особи /місце, найменше – на «Фінанси, банківська справа та страхування» – 2,55 осіб/ місце.

У Рівненському державному базовому медичному коледжі найбільше – на «Фармація» – 3,3 особи/місце, найменше – на «Стоматологія (стоматологія ортопедична)» – 1,2 осіб/місце.

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Джерело https://pon.org.ua