День бухгалтера – професійне свято в Україні

Економічне відділення

16 липня 2018

Дата свята – 16 липня – була обрана в зв'язку з прийняттям 16 липня 1999 року Закону № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Цей закон визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні. 

Загалом професія бухгалтера шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить також і наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10 листопада. Його історія зобов'язана працям великого діяча Луки Пачіолі, який у 15 столітті опублікував книгу «Все про арифметику, геометрії і пропорції». У ній він вперше описав принципи використання журналу-ордеру і регістру бухгалтерського обліку. Його відоме твердження цитується і сьогодні: «Бухгалтер може спокійно спати тільки коли зведений дебет з кредитом».Також у книзі були висвітлені безліч бухгалтерських термінів, які згодом були використані в процесі подальших розробок у цій галузі. Саме тому Пачіолі заслужено називають родоначальником бухгалтерії, незважаючи на те, що він не був її розробником. 

Історія нашого навчального закладуВСП «РК НУБІП України»розпочалася у1952 роцісаме зі спеціальності бухгалтера, і головним надбанням економічного відділення сьогодні є студенти спеціальності «Облік і оподаткування».

Статистикавипуску студентів-бухгалтерів за 66 річну історію спеціальності у нашому навчальному закладі налічує більше 5 тисяч фахівців з бухгалтерського обліку.

Сьогоднішній рівень економічного відділення, його успіхи та досягнення є наслідком кропіткої роботи всього колективу, адже цього року в нашому коледжі здійснюється перший набірз підготовки фахівців бакалаврського рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування»

Шановні наші студенти, випускники, колеги!

Прийміть теплі вітання з вашим професійним святом – Днем бухгалтера.

Хай він для Вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу, хай кожному бухгалтеру в цей день люди висловлюють подяку і шану за скромну, але вкрай необхідну клопітку працю, яка визначається ще й найвищими моральними критеріями: порядністю, чесністю, принциповістю, законністю. Бо була і є основою і підґрунтям фінансового благополуччя трудового колективу, а отже і кожного з його членів.

Вітаємо усіх зі святом!

Ірина Мартинова, завідувач економічного відділення