Семінар «Бізнес в деталях: історії успіху молодих рівнян»

Юридичне відділення

26 червня 2018

26 червня в МБК відбувся семінар «Бізнес в деталях: історії успіху молодих рівнян», на який завітали студенти 21-Ю, 31-Ю груп юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Мета заходу – закріпити теоретичні знання з дисципліни “Конституційне право України» щодо реалізації права громадян на підприємницьку діяльність та дізнатися про історії успіху молодих рівнян, які започаткували власну справу.

Спікерами заходу були люди, які мають власну історію в бізнесі та поділились з нею присутнім: Андрій Хотенко - засновник RivneStartUpClub, голова ГО «Портал», власник успішного бізнесу; Дарія Парчевська - засновник студії декору та флористики «FreeDom»; Сергій Яковишин - співзасновник агенції «Event Є», співзасновник «BarkasCoffee», франчайзі мережі BarbershopGentleRazor; Наталія Венгер - успішний декоратор «Venger_event»; Тетяна та Тимур Тимченко - засновники Streetfoodbar «Шпинат»; Юліана Тет -співзасновниця мережі T&JCoffee; Оксана Ігас - керівник компанії ARTmodels®, режисер і організатор заходів, автор ідеї та засновник багатьох проектів, серед яких найбільш читабельні і впізнавані: Родинний фестиваль краси і талантів "Перлинка Рівного", Перша у Рівному модна подія FASHIONTIME, стильний глянець ARTMODELSLifeStyleMagazine; Катерина Мамонтова - державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління забезпечення надання адіміністративних послуг Рівненської міської ради.

Спікери розповіли студентам куди йти та як реєструвати бізнес,розкрили помилки, які допускають "новачки" при реєстрації. Також студенти отримали унікальну можливість дізнатися про те, як фізичній особі-суб”єкту підприємницької діяльності, в залежності від характеру бізнесу, визначитися з вибором системи оподаткування. Студенти в повній мірі оволоділи знаннями щодо порядку ведення, реєстрації підприємницької діяльності та почули власні історії успіху молодих рівнян, власників успішного бізнесу.

Мета заходу була досягнута. Висловлюємо подяку організаторам заходу за можливість студентам долучитись до цікавої розмови щодо історій успіху молодих рівнян.

Посилання на інформацію – ГОЛОСНО.

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін