Cемінар “Управління місцевим розвитком”

Юридичне відділення

22 червня 2018

22 червня в Open Office  в рамках проекту «Професійні кадри в місцевому самоврядуванні – формування компетентних команд публічної адміністрації в сфері підтримки реформи самоврядування в Україні» відбувся семінар «Управління місцевим розвитком». На даному заході були присутні студенти юридичного відділення за ініціативою викладачки юридичних дисциплін Ірини Матковської.

Мета заходу – закріпити теоретичні та практичні навички з дисципліни «Конституційне право України» щодо підтримки і розвитку кадрів української публічної адміністрації та популяризація належного управління в сфері впровадження реформ, які виникають з Угоди про асоціацію Україна - ЄС у 8 обласних центрах України.

Експертами заходу були: Кшиштоф Лонтка (Krzysztof Łątka), директор Управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Люблін; Томаш Малецький, голова правління Люблінського науково-технологічного парку; Лукаш Ґошь, заступник директора Управління стратегії і обслуговування інвесторів Адміністрації міста Люблін; Анна Ястшембська, начальник відділу реалізації міжнародних проектів Управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Люблін.

Під час заходу студенти отримали інформацію щодо: головних факторів розвитку міст на основі стратегічного, секторного, проектного і партиципаційного управління; мали змогу попрацювати в малій групі за методикою RADAR, за допомогою якої були оцінені проблематичні сторони управління для міста у сфері освіти; долучитись до жвавого обговорення інших важливих для міста сфер життя (доступність, культура, підприємливість тощо).

На семінар були запрошені представники різних управлінь і відділів міської ради; громадських організацій; місцевих клубів бізнесу; місцеві Вищі навчальні заклади; представники студентських самоврядувань та молодіжної міської ради.

Під час семінару студенти встановили, що ключовими чинниками успіху в управлінні місцевим розвитком є БАЧЕННЯ, ВІДКРИТІСТЬ НА ОТОЧЕННЯ, АКТИВНІСТЬ!

Організаторами заходу є Адміністрація міста Люблін та Рівненська міська рада. Проект співфінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках польської співпраці для розвитку.

Мета заходу була досягнута.

Висловлюємо подяку організаторам семінару за можливість студентам долучитись до популяризації належного управління в сфері впровадження реформ. Посилання на інформацію та фото – Агенція сталого розвитку міста, Рівненський ЦНАП.

Ірина Матковська – викладачка юридичних дисциплін