120 років рідному університету!

Коледж

26 травня 2018

25 травня 2018 року Національний університет біоресурсів і природокористування урочисто святкували 120 років від дня заснування одного з провідних навчальних закладів нашої держави. Впродовж цього урочистого дня відбулося багато заходів: святкові зустрічі із випускниками, роботодавцями, знайомство гостей з університетом, закриття Міжнародної науково-практичної конференції «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», у якій 10 викладачів нашого коледжу взяли участь, засідання Ради ректорів агробіологічних закладів вищої освіти, присвячене розвитку аграрної освіти України та святкуванню 120 річниці університету, відкриття пам’ятників видатним науковцям на Алеї слави університету,

відвідування гостями свята Ботанічного саду НУБіП України,

театралізоване свято «День університету»,

відкриття свята за участю керівників держави та гостей.

Вітання Президента України Петра Порошенказачитав керівник Апарату Адміністрації глави держави Олексій Дніпров. У ньому зазначається: завдяки плідній роботі НУБіП утвердився на лідируючих позиціях, тут підготовлено тисячі фахівців, які застосовують свої знання для процвітання рідної землі. Та висловлена впевненість: університет і надалі сприятиме інтеграції України в світовий освітянський простір. З нагоди свята Президент України підписав указ про відзначення державними нагородами провідних вчених університету.

Зокрема, Кваша Сергій Миколайович, проректор з навчальної і виховної роботи, відзначений Орденом "За заслуги" ІІ ступеня. Вітаємо!

Від села, кадри для якого готує НУБіП, залежить доля всієї України, зазначив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко. Село у сьогоднішніх реаліях – це і експорт, і економіка, і суспільство. Тому уряд підтримував і надалі підтримуватиме університет, адже бачить, що сьогодні він входить до десятки кращих в Україні і темпів не знижає.

Від родини Воскобійників і Пенсільванського університету (США) з 120-річним ювілеєм виш щирою українською мовою вітав Джордж Воскоб. Він подякував за плідну співпрацю, яка розпочалася з його батьками чверть віку тому.

Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко пригадав, як студентом бігав доріжками цього ж стадіону і порадив сучасним студентам не марнувати жодної хвилини, адже звання допоможуть не лише досягти успіху в житті, а й возвеличити Україну.
Голова Аграрної партії Віталій Скоцик зауважив: ось вже 30 років його життя тісно пов’язане з НУБіП, який він сьогодні вітає з ювілеєм. Та привіз подарунок: студентство цього вечора розважатимуть брати Яремчуки.
Над усіма, хто має стосунок до нашого вишу, є голосіївське благословення, зазначив ще один його випускник – знаний політик Олександр Мороз. І вони працюють там, де вирішується майбутнє держави. Недарма ж за час незалежності України до її парламенту обирались більше 90 випускників університету.

Далі гості на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком здійснили огляд виставки досягнень факультетів, інститутів і відокремлених підрозділів. Від нашого відокремленого структурного підрозділу "Рівненський коледж НУБіП України" на чолі з директором Ярославом Корсуном, прибула делегація у кількості 38 викладачів та студентівМи демонстрували півтора десятки медалей за участь у міжнародних форумах, зокрема «Інноватика в сучасній освіті». Остання – за використання інновацій саме в навчальному процесі. Також гостям були представлені творчі роботи студентів коледжу. Ректору студенти вручили гостинну хлібину. Станістав Миколайович зауважив, що зі 110 аграрних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації держави наш коледж він вважає найкращим за матеріально-технічною базою, фінансовими показними діяльності, впровадженням інноваційних освітніх технологій. Дякуємо за визнання та гарні слова! Бажаємо успіхів нашому університету! Будемо рівнятися на флагмана освіти і гордимося тим, що є його частиною.

Ірина Якимчук, завідувач віддлення програмування

Більше інформації на сайті https://nubip.edu.ua/