“Стартап від А до Я: як розпочати власну справу”

Юридичне відділення

23 травня 2018


На сьогодні до юриста суспільство висуває високі вимоги. Сучасному правнику вже не достатньо мати глибокі юридичні знання, які закладаються ще з програми підготовки юристів у навчальному закладі. На сьогодні успішним юристом вважається особа, яка є не просто професіоналом своєї справи, а котра є всебічно розвиненою особистістю.

Багато молодих людей задумуються про “свою справу”. Відразу виникають питання: як почати, звідки взяти капітал, куди бігти, і що необхідно робити?

Rivne StartUp Club представив за підтримки Громадського бюджету тренінг: “Стартап від А до Я: як розпочати власну справу”, який відбувся 22 травня 2018 р. в Міському будинку культури.

На заході були присутні студенти юридичного відділення: 31-Ю гр. – Йонтко Анастасія; 32-Ю гр. – Христюк Ірина, Климчук Анна; 21-Ю гр.– Юзік Наталія, Матковський Богдан, Петрова Анастасія з ініціативи викладачки юридичних дисциплін Матковської Ірини.

Спікери презентували покрокову інструкцію для початківців на шляху до відкриття бізнесу із нуля:

AndreyKhotenko - підприємець, засновник RivneStartUpClub;

OlgaZemlyak - співзасновниця RivneRunningClub, власниця ресторану грузинської кухні "Хінкальня" та «LvivCroissants»;

Тетяна Вокальчук - головний державний інспектор відділу організації роботи ГУ ДФС у Рівненській області;

Лілія Демчук та Іван Чугуєвець - державні реєстратори відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради.

Спікери розповіли студентам куди йти та як реєструвати бізнес,розкрили помилки, які допускають "новачки" при реєстрації. Також студенти отримали унікальну можливість дізнатися про те, як фізичній особі-суб”єкту підприємницької діяльності, в залежності від характеру бізнесу, визначитися з вибором системи оподаткування. Студенти в повній мірі оволоділи знаннями щодо порядку ведення, реєстрації підприємницької діяльності.

Інформація за посиланням

https://www.facebook.com/events/1843769575673937/.

Ірина Матковська, викладачка юридичних дисциплін

Анастасія Йонтко, студентка 31-Ю групи