«Озеленення Рівного: змінюємо підхід!»

Юридичне відділення

22 травня 2018

У  Рівному пройшли заходи  до Дня дій на тему: «Озеленення Рівного: змінюємо підхід!». У підтримку Міжнародного дня захисту клімату цього року понад 14 міст та сіл України приєдналися до світового руху і провели  Дні дій –  заходи для привернення уваги до зміни і збереження клімату.

В рамках Дня дій в Рівному відбулось публічне обговорення даного питання у приміщенні  Інформаційно-освітнього простору InfoHub.

До участі у заході були запрошені усі зацікавлені у питанні озеленення міста. До обговорення приєднались:

  • координаторка громадської ініціативи «Сад історій в Рівному» Оксана Майборода
  • заслужений економіст України, депутатка Рівненської міської Ради, генеральний директор асоціації «Компанії «Експерт-Рівне», голова постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування Людмила Туровська
  • депутат Рівненської міської ради Микола Бляшин
  • начальник служби містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури Роман Тушкан.

Студентки юридичного відділення Сорока Анастасія, Маркович Інга, Мирончук Анна, Мельник Діана за ініціативою викладача юридичних дисциплін  Матковської Ірини  були залучені до даного заходу.

Під час обговорення питань озеленення присутні мали можливість висловити думки щодо впровадження обліку зелених насаджень в Рівному, розробки  Програми розвитку та збереження зелених зон міста на 2019-2024 роки”, введення мораторію в місті на обрізку та видалення дерев, ознайомитись з порядком запровадження електронної петиції «Змінити підхід до озеленення Рівного!» №262.

Посилання  «Сад історій в Рівному».

Ірина Матковська, викладачка  юридичних дисциплін