«Базальтовий край» (презентація книги Віктора Мельника)

Юридичне відділення

18 травня 2018

 18 травня 2018 року до Міжнародного Дня музеїв  студенти юридичного відділення за ініціативою викладача юридичних дисциплін Ірини Матковської  відвідали обласний краєзнавчий музей, де відбуласьпрезентація книги Віктора Мельника (Київ) «Базальтовий край».

Книга розповідає про базальти на Землі і в космосі, про вивчення базальтів Волинського Полісся, а також про ідею створення Мінералогічного музею під відкритим небом на території Костопільського району Рівненської області.

Автор книжки- видатний український вчений-ботанік, доктор біологічних наук, професор, завідувач відділу природи флори Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка НАН України, заслужений природоохоронець України, автор сотень наукових статей і книг.

Свою нову працю вчений присвятив базальтовим стовпам – унікальному феномену природи, яке є рідкісним явищем для України і які є особливою перлиною серед природних принад нашого краю. З глибоким науковим обґрунтуванням та у доступному легкому зрозумілому для широкого загалу читачів викладі автор дає всебічну характеристику цьому геологічному багатству Рівненського Полісся. Видання вміщує чимало цікавих ілюстрацій.

Під час презентації книжки «Базальтовий край» студентам захотілося вирушити на Костопільщину, щоб власними очима побачити ці унікальні витвори природи, дізнатись про сучасний стан промислового видобутку та його перспективи, оглянути величезні кар’єри сіл Базальтове та Берестовець. А одночасно дізнатись про давню і сучасну історію Костопільщини, полюбуватись краєвидами Горині, надихатись свіжістю, що дарують ліси, побувати на романтичних островах затоплених вироблених кар’єрів.

Студенти мали змогу отримати цікаву та змістовну інформацію про унікальні природні родовища Рівненщини.

 

Ірина Матковська, викладач юридичних дисциплін