«Вигляд вулиці Соборної у районі Майдану Незалежності протягом півстоліття (1918-1968)» Фотоісторична презентація Василя Гудзія

Юридичне відділення

15 травня 2018

15 травня 2018 року до Міжнародного Дня музеїв  студенти юридичного відділення під керівництвом викладача юридичних дисциплін Матковської Ірини Дмитрівнивідвідали фотоісторичну  презентацію Василя Гудзія «Вигляд вулиці Соборної у районі Майдану Незалежності протягом півстоліття (1918-1968)».

  За освітою Василь Гудзій педагог. Останні 25 років займався технологіями виготовлення бетону. На його рахунку сім винаходів, з яких п’ять впроваджено. Але в Рівному його знають ще й як відданого й послідовного дослідника і популяризатора історії нашого міста. “Захворів історією” в четвертому класі, та так досі й не “одужав”, - розповідає дослідник під час фотоісторичної  презентації.

Студенти з’ясували, що Василь Гудзій найголовнішою своєю роботою вважає заповнення білих плям в історії Рівного. І слід зазначити, що зроблено ним у цій царині немало. Практично не буває дня, щоб принаймні “фейсбучна” спільнота не роздивлялася нові фотографії, розшукані та викладені в мережу Василем Гудзієм, людину, яка робить надзвичайно корисну справу для нашого міста.

Під час презентації дослідник представив унікальні фото за якими можна прослідкувати минуле центральної частини Рівного у проміжку від 100 до 50 років тому.

Студенти отримали  безліч знань про історію Рівного. Сам автор тішиться з того, що в Рівному має однодумців-дослідників - Андрія Климчука, Едуарда Палецького, Олександра Прадоша, Ігоря Солоненка. А ще плекає надію на те, що його праця не буде марною.

А ми, рівняни, ще побачимо чимало віднайдених ним світлин, дізнаємося про нові відкриття, чого й бажаємо цікавій людині, небайдужому рівнянину Василеві Гудзію!

Ірина Матковська, викладач юридичних дисциплін