«Мелодія кави в тональності кардамону, в тональності сподівання»

Юридичне відділення

10 травня 2018

10 травня 2018 року уперше до Рівного завітала Наталія Гурницька, чия романтична проза просякнута щирістю, трепетом і глибоким розумінням внутрішнього світу жінки.

Книги Наталії Гурницької не лише користуються популярністю, а й потрапляють у рейтинги топ-продажів, часом випереджуючи навіть закордонних авторів. Найвідоміші її романи – «Мелодія кави в тональності кардамону» та «Мелодія кави в тональності сподівання».

На зустріч з письменницею завітали у книгарню «Є» студентки юридичного відділення під керівництвом викладача юридичних дисциплін Матковської Ірини Дмитрівни.

«Мелодія кави у тональності кардамону», яку авторка писала майже 10 років, буквально за рік після виходу здобула популярність та любов читачів.

 «2014 рік став дуже успішним для моєї книги. Розійшовся основний наклад, декілька додаткових, книга за рейтингом, опублікованим у газеті «Факти», посіла 7 місце за популярністю в Україні. Успіхом завдячую читачам, які щиро зустріли роман, а, прочитавши, полюбили. Вже назбиралося з добрих три сотні прекрасних відгуків на нього. Це зворушує до глибини серця, примушує відповідально ставитися до того, що робиш. Розумієш, що праця не марна, дарує людям радість, іноді допомагає розібратися у власних проблемах. Коли кажуть, що книжка допомогла вийти з життєвої кризи, стала поштовхом до позитивних змін або ж просто допомогла пережити момент, коли життя здавалося нестерпним, мимоволі цим переймаєшся і розумієш: повернення назад немає. Ти вже відповідаєш за все те, що напишеш чи не напишеш у своїх книжках» - ділиться свої думками Наталія Гурницька.

«Скільки себе пам’ятаю - постійно щось писала. В дитячому садочку, у школі, в університеті, на роботі. Зараз навіть важко пригадати, чому і коли почала це робити. В мене вдома ще й досі десь лежать старі дитячі книжечки, де, каюся, спочатку малюнками, а потім нерозбірливими дитячими каракулями, записувала власні історії або ж продовження тих казкових історій, які здались мені незавершеними, або ж завершеними не так, як би мені того хотілося. Блокноти та зошити давно загубились, а ці дитячі книжечки дивом збереглися, і зараз вже мої діти до тих давніх маминих історій прималювують та припасують власні історії. Чи матиме це продовження у майбутньому - подивимось, бо якщо людині судилося писати, то дуже важко зіштовхнути її з цього шляху» - ділиться особистим письменниця.

Під час зустрічі з письменницею студенти дізнались про містичність книг авторки, про чарівний  Львів, ситуацію в Україні, про творчі плани на майбутнє. Книги Наталії Гурницької працюють «психологом».

Кому радимо читати книги відомої письменниці? Прекрасній частині людства. Тим, хто хоче впевнитися, що кохання все перемагає і є сильнішим за смерть. Тим, хто втомився від постмодернового розмаїття і прагне спокійного читання!

Після презентації усі охочі змогли придбати книги авторки та отримати автограф.

Ірина Матковська, викладач юридичних дисциплін