Зелені зони міста: безпека людей та дерев

Юридичне відділення

27 квітня 2018

27 квітня 2018 року у місті Рівне в Рівненському міському палаці дітей та молоді відбувся відкритий діалог «Зелені зони міста: безпека людей та дерев». Захід організований Платформою взаємодій «Простір», Патрульною поліцією Рівненської області та ГО “Сад історій в Рівному” за підтримки Палацу дітей та молоді, в рамках програми ПОЛІС: Поліція та Спільнота. У заході взяли участь студент 21-Ю групи Матковський Богдан та студентки  31- Ю групи Синиця Анастасія, Самчук Вікторія та Йонтко Анастасія.

Мета заходу: збереження зелених зон міста.

У зв’язку з кліматичними змінами збільшення відсотку зелених зон стає важливою задачею перед мешканцями міст. Існуючі зелені зони необхідно зберігати та розвивати, тому варто впровадити ефективну систему охорони усіх парків, скверів, зелених насаджень вулиць. Захід відбувся у форматі круглого столу, де всі зацікавленні особи висловили свою думку та отримали відповідь на свої питання.

Під час заходу були обговоренні наступні питання:

  1. Що необхідно, щоб маршрут піших та велопатрулів був у кожному парку міста?
  2. Як взаємодіяти громадянам з поліцією, щоб порушників, які крадуть чи ламають міські зелені насадження, було притягнуто до відповідальності?
  3. Спільні рішення з поліцією, як захистити наші парки від вандалізму та крадіжок.
  4. Зелені насадження вздовж доріг як альтернативний спосіб обмеження руху пішоходів.

Після обговорення була організована спільна висадка дерев у парку.

 

Ірина Матковська – викладач юридичних дисциплін