«Все починається з добра…»

Юридичне відділення

25 квітня 2018

25 квітня 2018 р. у ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» було проведено відкритий виховний захід «Все починається з добра», присвячений 100-річчю з дня народження В. Сухомлинського. Участь у виховному заході прийняли студенти 21-Ю (куратор Т. В. Купчишина) та 32-О групи (куратор Л. А. Матвійчук). Організатор виховного заходу – Т. В. Купчишина.

Мета заходу: виховувати людяність, гуманізм у стосунках, доброзичливість, повагу до людей, великодушність та самопожертву, бажання назавжди зберегти людську гідність; формувати осмислене ставлення до загальнолюдських цінностей; спонукати до добрих справ.

Добро і доброта... Це те, до чого ми останнім часом звертаємось все частіше. Чому? Тому що наше суспільство вже втомилося від грубощів, несправедливості, розбещеності, черствості душ людських, жорстокості…

Що ж таке добро? Студенти підібрали багато висловлювань відомих людей про добро. Ознайомилися із поняттям доброчинності на прикладі життя та діяльності вченого-педагога і письменника Василя Сухомлинського. Його життя доводить, що успіх завжди приходить і залишається за тими, хто самовіданно трудиться, займає активну життєву позицію, хто будує своє життя так, щоб у ньому було місце добру і доброзичливості. Мудрі поради, написані В. Сухомлинським, спонукають до роздумів і доброчинності.

Цікавими та змістовними були виступи студентів: «Людина починається з добра» (Ірина Боровець, Юрій Концемал), «Доброта – це краса людської душі» (Марина Хильчук, Олена Дмитренко), «Традиції меценатства в Україні» (Юлія Пилипюк, Катерина Таргоній, Ірина Снітинська), «Мати Тереза – служниця добра» (Анастасія Петрова). Також студенти переглянули відеофільми «Людина починається з тебе» і «Кращі добрі поступки, які заслуговують на повагу».

Доброта – велика сила. І чим більше доброго ми будемо робити, тим більше в світі здійснюватиметься маленьких чудес і тим більше буде здійснених бажань...

 

Життя коротке, поспішайте творити добро!

 

 

Тетяна Купчишина, викладач соціально-

економічних дисциплін, куратор 21-Ю групи