Форум професій та майстерності

Юридичне відділення

25 квітня 2018

25 квітня 2018 року у місті Рівне по вулиці І.Підкови, 17А (на території міського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості) відбувся профорієнтаційний захід «Форум професій та майстерності» за участі працівників поліції, які інформували про порядок і умови служби в органах та підрозділах поліції. У заході взяли участь стедент 21 – Ю групи Матковський Богдан та студентка 32 – Ю Христюк Ірина.

Мета форуму: розповісти учасникам про різноманітність професій.

Вітаючи присутніх, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко відзначив, що на сьогодні ринок праці вимагає саме професіоналів своєї справи. Тому такі заходи є актуальним.

На форумі активно працювали майстер-класи за професіями. Поряд розмістились майданчики відкритого інтерактивного спілкування з пожежниками, майстрами виробничого навчання, патрульними поліцейськими. Майже тисяча молодих осіб із різних районів області завітали на зіхід,  на якому зокрема мали нагоду отримати інформацію про порядок і умови служби в органах та підрозділах поліції безпосередньо від працівників кадрового забезпечення ГУНП. Крім того, присутнім показали вогнепальну та автоматичну зброю, снайперські гвинтівки та засоби активної та пасивної оборони, яка перебуває на озброєнні в ГУНП, сучасний службовий транспорт.

Працівники із кінологічного центру розповіли та показали, як служать чотирилапі поліцейські.

Учасники форуму мали змогу близько познайомитися з роботою слідчих патрульної поліції. Оглянути зброю, боєприпаси часів війни, та навіть побачити, як слідчі за допомогою різноманітних магнітних порошків знаходять відбитки. Пріцівники поліції активно спілкувалися з молоддю, та з радістю відповідали на питання стосовно своєї професії.

 

Матковська Ірина, викладач  юридичних дисциплін

Христюк Ірина, студентка 32-Ю групи