Відкрите заняття-зустріч «Література рідного краю»

Групи загальноосвітньої підготовки

05 березня 2018

05 березня 2018 року в Рівненській обласній бібліотеці відбулося відкрите заняття-зустріч з української літератури «Література рідного краю. Гармонійне поєднання душевної щирості та високої духовності у творчості поета Миколи Панченка.» Заняття провели викладачі гуманітарних дисциплін Сорока М.В. та Кристопчук Т.Є.

Мета заняття – поглиблювати знання студентів про літературу рідного краю; розвивати інтерес до їхнього творчого доробку та спадщини; ознайомити з творчістю рівненського поета М.Панченка, лауреата премії імені Уласа Самчука; заглибитись у зміст віршів, розвивати уміння орієнтуватися у прочитаному та аналізувати ліричні твори; формувати естетичні смаки студентів.

Рівненщина  — край, багатий на талановитих людей. Чудовий рівненський поет Микола Панченко – співець кохання і виразник бід та сподівань звичайних українців – нещодавно змусив говорити про себе все місто, бо отримав найвищу міську літературну відзнаку – премію імені Уласа Самчука за книгу вибраних поезій «Твори», яку урочисто вручив міський голова Рівного Володимир Хомко 21 лютого 2018 року. 

Тематична палітра поета надзвичайно широка й розмаїта. У віршах М.Панченка немає нічого надуманого, фантастичного, піднебесного. Переважають відчуття, притаманні звичайним людям. Але саме через них ми дізнаємося, як можна любити своїх рідних, свій народ і свою Україну. 

   Мирослава Сорока, викладач гуманітарних дисциплін