Відкрите засідання клубу «Моя маленька Батьківщина»

Технічне відділення

08 грудня 2017

8 грудня 2017 року було проведено відкрите засідання клубу «Моя маленька Батьківщина» на тему: «Ринок землі: зарубіжний досвід» та презентація студентської газети «Ваш консультант».

Під час засідання керівник гуртка Русіна Н.Г. ознайомила із досягненнями гуртківців і перспективами розвитку наукових досліджень та представила відео-сюжет «Мораторій земель – за і проти!».

Керівник клубу Бусленко Г.М. підкреслила важливість створення ринку земель сільськогосподарського призначення. Під керівництвом викладача були підготовлені цікаві та змістовні виступи з досвіду ринкових відносин зарубіжних країн. Доповідачами були студенти третіх і четвертих курсів спеціальності «Геодезія та землеустрій» Технічного відділення, а саме: Бабич А., Власюк М, Шкіндер О., Мусійчук К., Хоміч А., Коваленко В., Білоконь А., Крук Д., Мартинюк М., Кононович Н. Студенти у своїх доповідях відзначили особливості земельних відносин Англії, США, Франції, Швеції, Італії, Ізраїлю, країн Балтії та інші, зауважили їх позитивний досвід у розвитку ринку земель.

Керівник гуртка Кийко Н.М. презентувала новий напрям роботи клубу – «Юридична консультація з питань земельного права України». Студентами третього курсу Коваленко Вітою, Хомич Анастасією та Грицюк Вікторією презентований перший випуск газети «Ваш консультант», рубриками якої стали: актуальні питання земельного законодавства (Емфітевзис як альтернатива продажу земель с/г призначення), рубрика «Запитували-відповідаємо», зарубіжний досвід земельних відносин, результати міжнародного звіту глобальної незалежної ініціативи, що збирає дані про купівлю земель у країнах з низьким та середнім рівнем доходу та цікаві факти про мораторій сільськогосподарських земель в Україні.

Учасники клубу та гості активно долучались до обговорення та дискусій.

Русіна Неля, Бусленко Галина, Кийко Неля, викладачі та керівники клубу
«Моя маленька Батьківщина».