"І словом, і розумом, і життям своїм мудрець…": книжкова виставка

Бібліотечно-інформаційний центр

03 грудня 2017

3 грудня виповнилося 295 років від дня народження видатного українського філософа і письменника Григорія Савича Сковороди.

«Коли твердо йдеш шляхом,

яким почав йти,

то на мою думку,

ти щасливий...»

Г. Сковорода


Він залишив по собі вічну і добру пам'ять як навчитель життя; він і словом, і прикладом навчав людей любити передусім Бога, вчитися, аби пізнати істину, приборкувати свої почуття, очищати душу від дурних бажань, задовольнятися найменшим і бачити своє щастя у виконанні заповідей любові.
Григорій Сковорода своєю творчою спадщиною і сьогодні залишається разом з народом. З нагоди ювілейної дати письменника і народного вчителя в читальному залі БІЦ організована книжкова виставка

"І словом, і розумом, і життям своїм мудрець…"

Ім’я цієї людини посідає поважне місце в ряду тих видатних діячів минулого, які збагатили філософську думку та художню літературу. Життєвий і творчий шлях мислителя цікавив і цікавить не тільки науковців, а й читачів, бо він сміливо і переконливо розглядав проблеми гуманізму, щастя і спорідненої праці людини. Його пісні, байки, притчі, філософські праці пережили свого автора і ввійшли до світової скарбниці знань. Сковорода мріяв про працю за здібностями, вільну, радісну, одухотворену, натхненну красою природи.

Григорій Сковородавходить до 100 великих українцівта є одним із 100 символів України.

Ірина Горисюк